AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’deki gözlem noktalarında Türk askerine, rejim güçleri tarafından yapılan saldırı için “Kanımızın düştüğü yerde hiçbir şey artık eskisi gibi olmaz” ifadesini kullandı. Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı’ndaki güvenli bölge mutabakatlarının gerçek anlamda işlemediğini anlatarak, “Hassasiyetlerimizi ve kararlılığımızı her seviyede, her fırsatta, her platformda belirtmemize rağmen Suriye’de anlaşmalara uyulmuyor. Askerimize saldırı, bizim için Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır” dedi.

“BİZZAT PÜSKÜRTÜRÜZ”

Recep Tayyip Erdoğan, ‘rejim güçlerinin, Rusya’sız havada, İran olmadan karada tek çakıl taşı oynatamadığını’ söyledi. Fırat’ın doğusunda bölücü terör örgütü PKK’nın ABD’nin desteği ve Rusya’nın müsamahası olmadan varlık gösteremeyeceğini bildiklerini anlatan Erdoğan, “Türkiye’ye karşı ‘aslan’ kesilen rejim güçlerinin, PKK’ya karşı en küçük kazanım elde edememesinin gerisindeki sebepleri görmüyor muyuz” dedi. Rejim için ‘kukla’ diyen Erdoğan, “Şubat ayında geri çekilme işlemini bitirmelerini umut ediyoruz. Çekilmezlerse; Türkiye, bu işi bizzat yapmak mecburiyetinde kalacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kansız, edepsiz ve ahlâksız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nda Türk bayrağını yırtan Yunanistan’ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin eski üyesi ve AP Bağımsız Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki gösterdi. Rum provokatörü sözde milletvekili hakkında konuşan Erdoğan, “Onun kendi kansızlığının göstergesidir” dedi. ‘Kansız, edepsiz, ahlâksız’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayarak, “Bu hareket, onun kansızlığını gösteriyor. Şahsı adına yaptığı edepsizlik, ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, herkesin kendisine yakışanı yaptığını belirterek, Brüksel’deki provokasyon girişimi için “Hadlerini bilecekler” şeklinde konuştu.

“ORADAKİ VARLIĞIMIZI TARTIŞAN HASMIMIZDIR”

“Bu millet mazluma sırtını çevirmemiştir, çevirmeyecektir” diyen Erdoğan, “Elimizde, Adana Mutabakatı var. Gereğini yapacağız. Suriye Hükümeti’yle 1998’de imzaladığımız mutabakat, gerektiğinde Suriye topraklarında operasyon yürütme hakkını bize tanıyor” açıklamasında bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan, “Her kim ‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var’ diye soruyorsa ya gafildir ya da bu ülkenin hasmıdır” ifadesini kullandı. İdlib’den Türkiye’ye göç hareketlerinin sayısının 1 milyon seviyesine yaklaştığını belirten Erdoğan, “Kimsenin yükü omuzlarımıza yüklemeye hakkı yok” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de söylediğini açıklayan Cumhurbaşkanı, “Rejim güçleri, Soçi Mutabakatı’na uygun bölgeye çekilmek zorundadır. Eğer Şubat ayı içinde geri çekilmezse, Türkiye bu işi bizzat yapmak durumunda kalacaktır” uyarısında bulundu. Hiçbir müttefik ile karşı karşıya gelmek gibi bir niyetleri olmadığını anlatan Erdoğan sözlerini, “Madem İdlib Bölgesi’ndeki askerimizin güvenliği sağlanamıyor, bunu bizzat yapma hakkımıza kimse itiraz edemez. Ordumuz ihtiyaç duyduğumuz her an serbestçe hareket edecekler, gerektiğinde operasyon yürüteceklerdir” şeklinde sürdürdü.

Editör: TE Bilisim