Bu sene Kurban Bayramı 31 Temmuz tarihine denk geliyor. Bayramın arefesi ise 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı telaşına düşen bazı vatandaşlar kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışma takvimini merak ediyor. Sağlık problemleri yaşayanlar yarın sağlık ocağına gitmek isteyenler aile hekimlerinin çalışıp çalışmadığını araştırıyor. Peki, Bugün sağlık ocağı aile hekimleri çalışıyor mu? 2020 Arefe Günü sağlık ocağı açık mı? Bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor…

Kurban Bayramı’nın arefe günü için artık sadece saatler kaldı. Arife, herhangi bir dinî bayramdan önceki gün. Arife günü aslen hicrî kâmerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı’ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. 2020 Kurban Bayramı, 31 Temmuz Cuma günü başlayacak olup 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek.

AREFE RESMİ TATİL Mİ?

Her sene arefe günlerinde yarım gün tatil oluyor. Resmi kurumlar ve bankalar öğle saatine kadar vatandaşlara hizmet veriyorlar. Bankalar ve sağlık ocağı arife günü öğlene kadar hizmet verecekler. Öğleden sonra hem sağlık ocağı hem de bankalar hizmet vermeyecek. Dağıtımlar tatilin bittiği 4 Ağustos Salı günü devam edecek.

Editör: TE Bilisim