Tesla’nın kısa süre önce yayınladığı 10.0 güncellemesi birçok yeni özelliği bünyesinde barındırıyor. Spotify ve Netflix desteği gibi yeni özellikler arasında en dikkat çeken, Smart Summon olarak adlandırılan Tesla çağırma özelliği oldu.

Yayınlanan güncelleme ile Tesla kullanıcıları araçlarını ayaklarına kadar çağırabiliyorlar. Yaklaşık 60 metrelik alan içerisinde Tesla uygulamasını açtığınızda, aracınızın park yerinden yanınıza gelmesini sağlayabiliyorsunuz.

TESLA ÇAĞIRMA TEHLİKESİ

Gelişen teknoloji ile yapılan bu öncü yenilik ilk başlarda mükemmel olarak görünse de bu özellik şimdiden otoparklarda kaosa neden oldu. Bu özelliğe kavuşan araç sahiplerinin sosyal medya hesaplarında yayınladığı videolar, tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

İçerisinde şoför olmayan bir araca herkes şaşkınlıkla bakarken, yayınlanan bir videoda büyük bir kaza kıl payı atlatılıyor. Tesla’nın araçları henüz tamamen otonom hale gelemediği için kullanıcılar hali hazırda uyarılıyor.

Tesla’nın internet sitesindeki uyarıda Smart Summon’u kullanırken  “Hala arabanızdan sorumlusunuz, aracınızın ve çevresinin görüş alanınız içerisinde olduğundan emin olun. Çünkü, tüm engelleri algılayamıyor” ifadesine yer veriliyor.

Tesla Smart Summon özelliği şimdiden hissedarlar tarafından eleştirilmeye başlandı. İlerleyen günlerde Tesla’nın atacağı adımı hep birlikte göreceğiz.

Editör: TE Bilisim