Diriliş Postası Gazetesi Muhabiri Durim Abazi – Arnavutluk

Kuzey Makedonya vatandaşları Kovid-19’a karşı alınan tedbirler sebebiyle günlerdir ülkesine dönemiyor. Ülkelerine dönme fırsatını sağlamak için, Dışişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı’nı insani uçuşlar için ayrı bir plan hazırlamaya başladı.

Kuzey Makedonya’ya dçnecek olan bu vatandaşlar karantina altına girmek zorundalar. Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı, hastaların virüse nasıl yakalandığını bilgi verirken çoğu diğer hastalarla temaslardan dolayı olduğu belirtti. Karantina kurallarını ihlal eden vatandaşlara ceza verileceğini kaydedildi. Kovid-19 ile enfekte olan toplam insan sayısı 76’ya yükseldi.

ARNAVUTLUK’TA İKİ KİŞİ İYİLEŞTİ

Arnavutluk’ta, Kovid-19’a yakalanan kişi sayısı artmaya devam ederken, Başbakan Edi Rama, tarafından sevindirici bir haber geldi. Başbakan Rama, Facebook’ta yaptığı paylaşımında iki kişinin koronavirüsten iyileştiğini yazdı. Rama, “Sıfır hastanın (ilk hasta) ikinci testi negatif çıktı. İkinci bir hastanın sonucu da negatif çıktı. En büyük saygıalrımız sağlık çalışanlarımıza sunuyorum” diye konuştu.

İtalya’daki ölümlerden endişe duyan Edi Rama, vatandaşlarına çağrıda bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ölüleri saymaktan eve kalmak daha iyidir. 30 gündür açlık grevinden insanlar ölmedi. 30 yıl hapsite kalırsa da ölmez. O yüzden birkaç gün daha evlerinizde kalın. İtalya’daki ölü sayıalrı görüyorsunuz. Neden? Çünkü önlemler geç alındı.”

KOSOVA’DA VAKA SAYISI 24 OLDU

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü, iki yeni pozitif koronavirüs vakasını duyurdu ve ülke genelindeki hasta sayısı 24’e çıkmış oldu. Ulusal Sağlık Enstitüleri Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için önerilere uyum sağlamasına çağrı yapmaktadır. Tedbir amacıyla dün itibariyle Kosova’daki tüm parklar kapatıldı.

AB koronavirüsü nedeniyle AB üyesi olmayan ülkelerden vatandaşlarına seyahat etmesine izin vermeme kararından sonra, yurtdışındaki Kosova ve Arnavutluk temsilcilikleri sıkıntıya uğradı. Arnavutluk veya Kosova’dan birçok vatandaş evlerine dönmeyi bekliyor. Fakat tüm sıkıntılara rağmen Almanya’daki Kosovalılar’ın ilk kontenjanı ülkesine döndü.

Editör: TE Bilisim