Koronavirüs salgını nedeniyle okularde eğitimin ertelenmesi kararının ardından milyonlarca ilk ve ortaöğretim öğrencisi için bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uzaktan eğitim uygulaması başlatıldı. Ancak çocukların eğitimlerinden geri kalmaması adına önemli bütçeler ayrılarak hayata geçirilen bu uygulama daha ilk günden bozuk zihniyetlerin saldırısına uğradı.

DAHA ÖNCE DE YAPTI

TELE 1 kanalında yayınlanan “Gün Başlıyor” isimli programın sunucusu Can Ataklı, EBA üzerinden eğitim veren bir öğretmenin başörtüsü üzerinden hastalıklı düşüncelerini kustu. Daha önce de defalarca benzer çıkışlarıyla halkın sinir uçlarıyla oynamaya çalışan ve her seferinde de dindar vatandaşları hedef tahtasına koyan Ataklı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenerek “Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermeleri çok yanlış. Bunu özgürlük falan diye anlatmayın. Şimdi buraya niye onu koyuyorsun” ifadelerini kullandı.

ANLAMSIZ BAHANELER ÜRETTİ

Saçma tezini savunmak adına ipe sapa gelmez bahanelerini de sıralayan Ataklı “Türbanlı öğretmeni olan var, olmayan var. Hiç türbanlı öğretmen görmeyen var. Türbanlı öğretmenle başlamak kadar bence başka facia bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim