14 yaşından bu yana oyunculuğuyla çeşitli yapımlara imza atan Mehtap Anıl, son 7 yıldır İBB’ye ait Kartal Sanatçı Yaşam Evi’nde hayatını sürdürüyordu. Sanatçının ölüm haberi üzerine biyografi bilgileri ve ölüm nedeni araştırılıyor. Küçük yaşlardan beri Devlet Tiyatroları’nda görev yapan ve ‘Mahallenin Muhtarları’, ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Merhamet’ ve ‘Veda Türküsü’ adlı yapımlardaki rolleriyle hafızalrda yer eden Mehtap Anıl neden öldü? Mehtap Anıl kimdir? Detaylı bilgi haber metninde.

Mehtap Anıl neden öldü?

Türk tiyatro, dizi ve sinema sanatçısı Mehtap Anıl 80 yaşında hayata veda etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Anıl’ın cenazesi, bugün Hekimbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

Mehtap Anıl kimdir?

‘Mahallenin Muhtarları’, ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Merhamet’ ve ‘Veda Türküsü’ adlı yapımlardaki rolleriyle hafızalarda yer eden oyuncu Mehtap Anıl, son 7 yıldır İBB’ye ait Kartal Sanatçı Yaşam Evi’nde hayatını sürdürmekteydi.

Mehtap Anıl, Selanik kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1940 yılında İstanbul Çatalca’da dünyaya geldi. 14 yaşından beri oyunculuk yapan Anıl, Devlet Tiyatroları’nda da görev yaptı.

Mehtap Anıl altı aylıkken ailesi İstanbul’a yerleşti. Anıl, önce Beyazıt İlkokulu’nu daha sonra İstanbul Kız Lisesi ve Cağaloğlu Belediye Konservatuarı Bale bölümü’ne girip, mezun oldu.

3 Yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde oyuncu olarak çalıştı.

Bir erkek çocuğu sahibi olan oyuncu, 1992-2002 arasında Tv de yayınlanan dizi Mahallenin Muhtarları dizisinde ‘Kemikkıran Kadriye’ karateriyle kült olmuştur.

Editör: TE Bilisim