Milletten her seçimde toplam oyların yarsısından fazlasını alarak işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayan CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, İYİ Parti’ye transfer olan 15 kiralık vekil arasındaki CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, partisinin mağlubiyetinden ve HDP ile İP’e destek vermesinden şikayetçi oldu.

Seçimlerden önce FETÖ/PDY menşei İP’in Genel Başkanı Meral Akşener’in kabul etmeyerek verilen talimatla partisine geri dönen CHP İzmir Milletvekili Bayır, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin oylarındaki artışın sebebinin kendi partisinden giden emanet oyların olduğunu bildirdi.

“HDP’YE VERDİĞİMİZ 25 BİN OYLA AKP 1 VEKİL ÇIKARDI”

Partisinin HDP’ye baraj atlatmak için emanet oy verdiğini dile getiren Bayır şu ifadeleri kullandı:

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, parti meclisinde yaptığı canlı yayınla Kılıçdaroğlu ve parti üyelerini şekilden şekle sokmasıyla gündeme gelmişti.

“HDP, kendi yaptığı reklamlarda bile baraj probleminin olduğunu söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarattığı bir algı vardı. ‘HDP baraja takılmalı’ diye yaptığı konuşma, sözde gizli çekim ile sosyal medyada paylaşıldı. Millet İttifakı’ndan oy kayması için yapılan bir şeydi. İttifakın oyunun azalması için yapıldı. Çünkü HDP’ye giden oyların hepsi boşa gidiyor. HDP’nin burada çıkaracağı milletvekili sayısı 1’di. 85, 90 bin oya bir milletvekili çıkarıyor. 30, 40 bin oy fazladan aldığı zaman bu oylar çöpe gidiyor, hatta AKP’ye yarıyor. Haziran seçimlerinde öyle oldu. Bizden 25 bin kişi, HDP baraj altında kalmasın diye oy attı. Bizden eksilen 25 bin oy nedeniyle 12 bin oy farkla AKP 1 vekil fazla çıkardı. Kasım seçimlerinde biz bunu fark ettik. Müdahale ettik, kasımda oyları geri aldık ve bir vekil fazla çıkardık.”

KENDİ KAYIPLARINI GÖRMEDEN “AK PARTİ BAŞARISIZ” DEDİ

AK Parti’nin İzmir’de oy kaybettiğini iddia eden Bayır, CHP’nin terör partisi HDP’ye destek verdiğine yönelik skandal bilgileri şu ifadelerle paylaştı:

“HDP sıkıntıya düşüyor, omuz at. HDP barajı aşsın. Barajı aşıyor, gidiyor AKP’ye yamanıyor. İYİ Parti seçime giremiyor, CHP’den 15 vekil gidiyor. Demokrasi adına hep özveride bulunmak nedense hep bize düşüyor. Ama bunu öbür taraf da anlamıyor. Köprüyü geçene kadar ‘Ağabey, abla’. Köprüyü geçtikten sonra bizi tanımıyorlar. HDP oyunun emanet oy olduğunu düşünüyorum. Bunlar yerel seçimlerde geri gelir. AKP’nin İzmir´de başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Seçmen sayısı yükselmesine rağmen AKP başarısız.”

Canı sıkılan CHP’lilerden performans sanatları!Kültür-Sanat

Editör: TE Bilisim