Zor koşullarda Almanya’ya göç eden muhacirlerin yoksulluk ve yoksunluklarını iyilik yapar pozisyona bürünerek kullanan yardım kuruluşu Berlin’in Neukölln ilçesinde bulunuyor. Kuruluşa ait binanın önündeki bilbord afişinde açıkca “İsa ile kucaklaş, Almanya’da kal” sloganı yer alıyor. İlk bakışta sevimli ve iyiliksever görünen çağrının akra planında aslında ahlaksız bir teklif yatıyor. Öyle ki bu çağrıyla Suriye’deki Esed rejiminin zulmünden kaçarak Avrupa’da kendine bir hayat kurma hayaliyle yola çıkan muhacirlere yardım karşılığı hıristiyan olmaları teklif ediliyor.

Faşist Avrupa devletlerinin, Orta Çağ’dan kalma engizisyon ruhunu yansıtan bu çağrı müslümanlardan büyük tepki çekti.

Söz konusu çağrıyı yapan kuruluşun internet sitesine bakıldığında ise meselenin iç yüzü daha net anlaşılıyor. Sitenin giriş sayfasında yer alan metinde aynen şu ifadeler yer alıyor:

“Bizler yeryüzündeki bütün insanları bir biriyle kardeş yapmak isteyen bir grup vatandaşız. Hepimiz biliyoruz ki inancın gücü en kötü zamanlarda en büyük dayanaktır. İşte bu yüzden zayıflara ve ihtiyaç sahiplerine elimizi uzatıyoruz. Protestanlığın o iyileştirci gücüne ihtiyaç duyan herkese Tanrı’nın iyileştirici elini uzatıyoruz.”

Bu mesajın ardından “sığınma hakkını elde edebilmek için Müslümanlar dinlerini terk etmek zorunda!” ifadesinin kullanıldığı kuruluşa ait internet sitesi içerinden yaptığı çağrıda Suriye, Irak, Afganstan, İran, Pakistan ve Mağrip ülkelerinden gelen muhacirleri geri gönderilmekle tehdit ediyor. Kuruluş çağrısında ayrıca muhacirlere ülkelerinde öldürülme riski olduğunu hatırlatarak, İslam’ı terk edip Hıristiyanlığı seçmeyi şart koşuyor.

Kuruluşa ait sitede 14 defa ışık, 4 defa ufuk, 2 defa uzay ve 4 defa diyalog kelimelerinin yer alması ve kuruluşun Türkçe “Yeni Ufuklar” anlamına gelen Neuer Horızont şeklindeki adı akıllara FETÖ’ye bağlı kuruluşları getirdi.

Editör: TE Bilisim