ABD’de polis şiddetiyle öldürülen siyahi George Floyd’un kardeşi Philonise Floyd, Kongre üyelerinden kardeşi için adalet beklediğini belirtti.

Philonise Floyd, ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi tarafından polis şiddetine ilişkin yapılan bir oturuma katıldı.

“ÖLÜMÜ ÇOK ETKİLEDİ”

Oturumun başında duygusal bir konuşma yapan Floyd, ağabeyinin öldürülme anını videolardan izlediğini ve bunun kendisinde çok büyük bir etki oluşturduğunu ifade etti.

George Floyd’u o gün polis şiddetinden koruyamadığını ve bundan pişmanlık duyduğunu belirten Philonese Floyd, “Bugün burada sizlerle konuşarak kardeşimin ölümünün boşa olmadığına emin olmaya çalışıyorum.” dedi.

20 DOLAR İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Philonese Floyd, Georgo Floyd’un defalarca yardım istediğini ama görmezden gelindiğini belirterek, “Lütfen şu an benim, ailemin ve dünyanın pek çok yerinde sokaklara çıkan insanların yaptığı çağrıya kulak verin.” ifadelerini kullandı.

Kardeşinin 20 dolar için öldürüldüğünü vurgulayan Philonese Floyd, Kongre üyelerinden kardeşi ve ırkçılık sebebiyle polis şiddetine maruz kalanlar için adalet beklediğini belirtti.

Editör: TE Bilisim