Keten tohumunun yararları barındırdığı zengin içeriklerle alakalıdır. Hem genel sağlığınız için hem de sindirim sisteminiz için sizlere pek çok açıdan fayda sağlamaktadır. İçeriği bakımından zengin bir lif kaynağı olan ketentohumu kanser riskini azaltmaktan cilt bakımına, diyabet rahatsızlıklarından kolesterole kadar pek çok aksi durumlara karşı sizin için destekleyici bir nitelik taşır. Keten tohumu ne işe yarar merak ediyorsanız; her derde deva klişesini söyleyebiliriz. Efsane bitkinin tohumu adeta bir mucize. Dilerseniz lafı uzatmadan keten tohumunun faydalarını sırasıyla inceleyelim.

Keten tohumunun bilimsel olarak kanıtlanmış 5 faydası:

1. Kanser Riskini Azaltır

Keten tohumu faydaları arasında en bilineni bazı kanserlerin riskini azaltma konusunda etkili bir yöntem olmasıdır. Özellikle meme kanseri riskini azalttığı ve tümör gözlenmesi durumunda tümörün boyutunda küçülmeye sebep olduğu yapılan araştırmalar akabinde saptanmıştır. Keten tohumunun tüketimi meme kanserinde olduğu gibi prostat kanserinde de önemli ve etkili bir önleyicidir. Zira öğütülmüş keten içeriği bakımından zengin liganda kaynağı olmaktadır. Bundan dolayı prostat kanseri bulunan erkek hastalar için faydalı bir doğal çözümdür. Bu tarz kanserler için keten tohumu kullanımı tedavi sürecinde hastalar için destekleyici bir nitelik taşıyabilir. Fakat bu keten tohumu yönteminin destekleyici nitelik taşıdığı unutulmamalıdır. Dolayısıyla bu tarz kanser hastalıklara sahip olan kişilerin tıbbi açıdan tedavi görmesi önem arz eder.

2. Kolesterolü Kontrol Altında Tutar

Kolesterolün düşürülmesinde önemli bir doğal çözüm olarak karşımıza çıkan keten tohumu içeriğinde omega 3 yağ asitleri barındırmaktadır. Aynı zamanda lignans yönünden de zengin bir kaynak olan keten tohumu, postmenopozal kadınlar için kolesterol seviyesinin düşürülmesinde oldukça faydalıdır. Bu konuda kolesterol seviyesinin düşürülmesi ve kontrol altında tutulması için etkilidir. Keten tohumu aynı zamanda içeriğinde gastrointestinal fonksiyonların korunmasını destekleyen çözünebilir lif barındırmaktadır. Çözünebilir lif zenginliğini ele aldığımızda kötü kolesterol seviyelerinin düşürülmesi için tercih edilebilir. Böylece keten tohumu ile birlikte kalp sağlığı da korunmaktadır.

3. Cilt Bakımı

Ciltte gözlenen bazı sorunların daha çabuk iyileştirilmesinde ya da bu sorunların söz konusu olma riskinin azaltılmasında keten tohumunun faydası oldukça büyük bir role sahiptir. Dolayısıyla cildinizde sivilce yada egzama gibi istenmeyen rahatsızlıklar varsa ketentohumu yağı kullanabilirsiniz. Bu tarz problemlerin görüldüğü cilt bölgelerine keten tohumu yağı sürerek bu bölgelerdeki iltihap oluşumunu azaltabilir ve iltihabın sökülmesini sağlayabilir. Yaz aylarında, tatil esnasında sıkça gözlenen güneş yanıkları için de keten tohumu oldukça etkilidir. Bu güneş yanıklarının iyileşmesine destek olduğu gibi acı hissini de azaltmaktadır.

4. Sindirim Sorunlarında Etkili

Sindirim problemleri yaşıyor olmanız durumunda, bu sindirim problemlerini aşma çözümü de keteh tohumu faydaları arasında yer alır. Zira içeriğinde barındırdığı yüksek lif zenginliği ile sindirim sisteminizin fonksiyonlarını korur. Yani kabızlık gibi problemler yaşıyor olmanız durumunda keten tohumu kullanmak size büyük oranda fayda sağlayacaktır. Böylece sindirim sisteminiz daha sağlıklı ve işlevsel çalışabilir. Siz de sindirim sisteminize bağlı problemler yaşama riskinizi azaltabilir ya da yaşıyor olmanız durumunda bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

5. Diyabet Hastaları için Faydaları

Diyabet hastalarının kan şekerlerini sağlıklı bir seviyede tutmaları için destek niteliği taşıyan keten tohumu, çözünebilir lif bakımından zengin olduğu gibi çözünmeyen diyet lifi bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. Bu özelliği ele alındığında diyabet hastalarının normal kan şekeri düzeylerini kontrol altında tutar ve sağlıklı seviyeleri indirir. Dolayısıyla diyabet hastalığından şikayetçi olan kişiler tedavi süreçlerine destek olması için ketentohumunu hayatlarına dahil edebilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Kekik çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Etkisi büyük…Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Kefirin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Keçiboynuzu Faydaları | Kilo vermek istiyorsanız… Keçiboynuzu Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim