Bu skandal kararı, Kosova Emniyet Teşkilatı’nin yeni müdürü Rashit Qalaj tarafından alındığı belirtildi. Qalaj Kosova medyasına yaptığı açıklamada, namaz kılmanın, polis memurlarının çalışmalarına engel olduğunu söyleyerek, aldığı bu akıl almaz karınını doğru olduğunu savundu.

“KARAR KOSOVA ANAYASASINA AYKIRI”

Karara tepki gösteren Kosova İslam Birliği, kararı, insan hakları ihlali olarak değerlendirdi. Namaz gibi dini vecibelerin Kosova Anayasası ile güvence altına alındığını anımsatan Kosova İslam Birliği, polislerin namaz kılmasıyla ilgili alınan kararının doğrudan insan haklarını çiğnediğine dikkat çekti. Kosova Müftülüğü, polis müdürünün aldığı kararın Kosova Anayasasına aykırı olduğuna işaret etti.

“İŞ YERİNDE DİNİ VECİBELERİNİ YERİNE GETİREBİLSİNLER

Büyük Cami olarak da bilinen Priştine Fatih Sultan Mehmet Camii Başimamı, yakın bir geçmişte Kosova polis ile Kosova Güvenlik Kuvvetleri mensuplarının camilerde namaz kılarken görüldüğünü , şimdi polis FSK mensuplarının camilere ayak basmadığına dikkat çekerek, “polis mensuplarına camide namaz kılmaları yasaklanıyorsa o halde polislerin mensup oldukları kurum içerisinde dini vecibelerini yerine getirmeleri sağlanmalıdır” diye konuştu.

POLİSLERİN İMAJI ZEDELİYORMUŞ

Güvenlik analistleri, Kosova polis mensuplarının cami ya da kafelerde görülmelerinin, Kosova polisinin imajını zedelediğini, polisin camilerde namaz kılma yasağının, polisin dini kurumlardan uzak durmaları ve polis teşkilatında belli bir düzen oluşturulması maksadıyla alındığını belirtiyor.

Editör: TE Bilisim