YKS ek tercih döneminin tarihi adaylar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Yükseköğretim programlarına yerleşemeyen adaylar ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuzu, boş kontenjanları ve üniversite puanlarını merak ediyor. Peki, YKS 2. tercihler ne zaman başlıyor? 2020 YKS üniversite ek yerleştirme tercihleri olacak mı? İşte, ek üniversite tercihleri hakkında ayrıntılar ve boş kontenjan bilgisi…

YKS 2. TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS ek yerleştirme için tercih tarihleri henüz duyurulmadı. Ancak üniversite kayıtlarının tamamlanması ardından üniversite ek yerleştirme sürecinin başlaması bekleniyor.

2019 yılında YKS yerleştirme sonuçları 6 Ağustos’ta açıklanmış, ek tercihler ise 5-11 Eylül 2019 tarihlerine kadar devam etmişti.

2020 YKS ek yerleştirmelerinin de eylül ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Adaylar, YKS ek yerleştirme kılavuzuna göre tercihte bulunabilecek.

2020 YKS ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ OLACAK MI?

YKS Yerleştirme Raporu’na göre, 838 bin 221 kontenjanın 781 bin 165’ine yerleştirme yapıldı, 57 bin 56’sı boş kaldı.

Rapora göre, dolululuk oranları devlet, vakıf ve KKTC’deki üniversitelerde, ayrıca lisans, ön lisans, örgün ve açıköğretim programlarında, önemli kabul edilecek düzeyde arttı.

YKS Yerleştirme Raporu’na göre, devlet üniversitelerindeki doluluk oranı yüzde 95,77, vakıf üniversitelerinde ise yüzde 85,75 oldu.

Editör: TE Bilisim