Ziraat Bankası müşterileri artık online olarak dijital kanallara başvururken veya mobil bankacılık şifrelerini yenilerken T.C. Kimlik Kartlarını da kullanabilecekler. Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Dijital Çözümler, Operasyon ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş, “T.C. Kimlik Kartının bankacılık sistemine entegre edilmesine yönelik çalışmalara özel önem veriyoruz. Geliştirmelerimiz sonucunda süreçlerimizi yenileyerek işlem güvenliğini daha da arttırmayı, süreçleri kısaltarak verimliliği arttırmayı ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.

DİJİTAL BANKACILIKTA YENİ ADIM

Bu kapsamda, dijital bankacılık kanallarında kullanımına ilişkin geliştirmelerimize bir yenisini daha ekledik. Artık müşterilerimiz T.C. Kimlik Kartını Şubeye gitmeden mobil bankacılık müşterisi olma, internet ve mobil bankacılık şifresi yenilemede bir doğrulama yöntemi olarak kullanabiliyorlar. Bu yöntem ile kimlik kartı üzerinde bulunan müşteri bilgilerini kart çipinde yer alan bilgiler ile eşleştiriyor ve NFC (yakın alan iletişimi) teknolojisi ile kartın içerisinde yer alan biyometrik fotoğrafa ulaşarak, kişinin işlem anındaki görüntüsünü doğruluyor ve canlılık analizi yapıyoruz. Böylece başka herhangi bir ürüne bağlı doğrulama unsuruna gerek kalmadan müşterilerimize dijital bankacılık müşterisi olma imkanı sunuyoruz.  Bu iki bileşenli güvenlik altyapısı ile sektörde bir ilki daha hayata geçirmiş olduk” dedi.

“TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Yapmış oldukları geliştirmelerin aynı zamanda BDDK tarafından yayımlanan “Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Tebliğ Taslağı”nda belirtilen düzenlemeler için gerekli altyapıyı oluşturduğunu belirten Kırbaş, “01 Ocak 2021’de yürürlüğe girmesi beklenen tebliğde belirtildiği şekilde, uzaktan müşteri edinimi ile ilgili olarak da çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim