İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 236 sanığın yargılandığı dava bugün Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonunda görüldü. Örgüt elebaşı Adnan Oktar’a bin yılı aşkın hapis cezası verildi.

100’Ü AŞKIN DURUŞMA YAPILDI

İlk duruşması 17 Eylül 2019’da yapılan dava kapsamında, haftalarca süren 100’ü aşkın duruşmanın bazıları talepler üzerine kapalı yapılırken, oturumların tamamına yakınına katılan tutuklu sanık Adnan Oktar’ın bugünkü celsede de hazır olması bekleniyor.

İSTENEN CEZALAR 

Cumhuriyet savcısı dosyaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını 13 Kasım 2020’de mahkemeye sunmuştu. Buna göre 150 yıldan 1365 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Adnan Oktar’a yapılan suçlamalar şöyle:

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, 20 kişiye karşı “birden fazla kişiyle birlikte ve silah tehdidiyle cinsel saldırı”, 7 kişiye karşı “birden fazla kişiyle birlikte cebir ve tehditle çocuğun cinsel istismarı”, “suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak silahla tehdide azmettirme”, 15 kişiye karşı “örgüt amaç ve faaliyetleri doğrultusunda kişisel verilerin kaydedilmesi”, 5 kişiye karşı “kişisel verilerin kaydedilmesi”

2 kişiye karşı “kendisini savunmayacak durumda birine karşı silahla cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, 12 kişiye karşı “cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, 7 kişiye karşı “örgütün korkutucu gücünden yararlanarak eğitim ve öğrenim hakkının engellenmesi”, 2 kişiye karşı “eziyet”, “siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs”, “özel belgede sahtecilik”, “resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kaçakçılık”.

13 SANIK ‘ÖRGÜT YÖNETİCİSİ OLMAKTAN’ YARGILANIYOR

Mütalaada, aralarında Fatma Ceyda Ertüzün, Ayşegül Hüma Babuna, Yeliz Sucu, Sinem Hacer Tezyapar, Merve Büyükbayrak, Aylin Atmaca, Alev Babuna ve Ulviye Didem Ürer’in de bulunduğu örgüt yöneticisi konumundaki 13 sanığın “örgüt yöneticisi olmak” suçundan 5 yıldan 12’şer yıla kadar hapisleri ve örgüt faaliyetleri kapsamında işlenen tüm suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik davada mahkeme, sanık Adnan Oktar’a bireysel 10 ayrı suçtan 1075 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ayrıca aralarında Oktar’ın da bulunduğu örgüt yöneticisi 14 sanığa 9 bin 803 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.
Editör: TE Bilisim