Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki bir araya geldi. İki lider görüşmelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamak üzere kameralar karşısına geçti. Açıklama sonrası gazetecilerden soru alan ABD Başkanı Trump ile Sabah yazarı Hilal Kaplan arasında ilginç diyalog yaşandı. Hilan Kaplan’ın ABD Başkanı Trump’a sorduğu zor soru sonrası gündeme oturdu. Peki Hilal Kaplan kimdir ve nereli?

Türkiye’den ‘sadece dost canlısı’ gazetecilerden soru alınacağını söyledi ve “Onlardan fazla yok” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte gerçekleştirdikleri basın toplantısında Türkiye’den ‘sadece dost canlısı’ gazetecilerden soru alınacağını söyledi. Trump, “Sadece dost canlısı gazeteciler, onlardan çok fazla yok zaten” sözlerinin ardından Erdoğan’dan birini seçmesini isterken; Cumhurbaşkanı’nın tercihi Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan oldu.

Kaplan’ın kendisine yönelttiği sorunun ardından bir soru da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sormasını isteyen Trump, Kaplan’ın duraklamasının ardından da şunları söyledi:

“Haber yaptığınıza emin misiniz? O soruyla Türkiye için çalışmıyor musunuz?”

ABD Başkanı’nın yorumu, iki liderin gülüşmesine sebep oldu.

Trump ile Hilal Kaplan arasında yaşanan diyalog sonrası Kaplan  Twitter’da gündem oldu.

HİLAL KAPLAN KİMDİR?

Hilal Kaplan 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisansına başladı. Burada öğrenimi devam ederken hem okulunda, hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu. Hilal Kaplan Şu anda Sabah gazetesinde gündem ile ilgili yazılar kaleme almaktadır. Kaplan, kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile evlidir.

Editör: TE Bilisim