Washington Post Yayın Kurulu “Cemal Kaşıkçı cinayetinden bu yana Suudi Arabistan’ın yöneticisinin zalimliği sadece arttı.” başlıklı bir yazı yayımladı.

Kaşıkçı‘nın cinayete kurban gitmesinin üzerinden 2 yıl geçtiğinin vurgulandığı yazıda, “Bu süreçte iki şey hiç değişmeden kaldı. Birincisi, Kaşıkçı‘nın öldürülmesi için emir veren ve bunu tertipleyenler için adalet sağlanmadı, ayrıca Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve defakto yöneticisi Muhammed bin Selman da rejimini, ülkesinin modern tarihindeki en zalim ve en suçlu rejimi haline getirdi.” görüşü paylaşıldı.

KAŞIKÇI’NIN ARDINDAN AL-JİBRİ’Yİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Kaşıkçı cinayeti sonrası uluslararası tepkilere rağmen Muhammed bin Selman’ın davranışlarını değiştirmediğine işaret edilerek, Ekim 2018’de Kanada’ya eski bir istihbarat görevlisi olan Saad Aljibri’yi öldürmek için bir ekip gönderdiğinin ortaya çıktığı ve bu yıl mart ayından itibaren Suudi Arabistan yönetiminin bu kişinin çocuklarını ve kardeşini rehin tuttuğu belirtildi.

Muhammed bin Selman’ın, Kaşıkçı cinayetini, kadınların tutuklanması ve işkence edilmesini organize eden yardımcısı Suud El Kahtani’ye hiçbir ceza verilmediğinin ifade edildi. Muhammed bin Selman’ın da CIA ve BM soruşturmalarının sonucunda suçlu bulunmasına rağmen, kendisi hakkındaki suçlamaları kabul etmediği anımsatıldı.

MBS’YE FIRSAT OLACAK!

Suudi Arabistan’ın kasımdaki G-20 Liderler Zirvesine ev sahipliği yapacağına vurgu yapılan yazıda, “Veliaht Prens bu toplantıya katılan dünya liderleri tarafından itibarının iade edilmesini umuyor. Kovid-19 nedeniyle sanal ortamda düzenlenecek olsa bile, bu zirve Bin Selman’a İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi liderlerle dünya lideri pozu verme imkanı tanıyacak.” değerlendirmesi yapıldı.

“KATİL OLSA DA ÖZGÜR” MESAJI VERECEK!

G-20 Zirvesi yapılacaksa bu zirvenin adının “Dokunulmazlık Zirvesi” olarak değiştirilmesi gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bu ortamda yapılan bir zirvenin tek anlamlı sonucu, Muhammed bin Selman’a diğer gazetecileri öldürmekte ve daha fazla kadın hakları savunucularına hiçbir sonuçtan korkmaksızın özgür olduğu mesajı vermek olacaktır.  Demokrat liderler, Çin, Rusya ve diğer baskı rejimlerinin saldırısı altındaki liberal değerleri savunmamız ve desteklememiz gerektiğinden bahsediyor. Buna başlamanın mükemmel bir yolu, G-20 Zirvesine katılmak için Muhammed bin Selman’ın siyasi tutukluları serbest bırakmasını ve Kaşıkçı cinayetinde tüm sorumluluğu üstlenmesini şart koşmak olabilir.”

Editör: TE Bilisim