Küresel ekonomiye ciddi anlamda darbe vuran yeni tip koronavirusle mücadele tedbirleri sürecinde maddi sıkıntı yaşayan esnaf ve vatanadaşlara yönelik verilecek 500, 750 TL kira desteği ve bin TL hibe gibi yardımların detayları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce bu konuda çalışmaların yapıldığını ve detayların Kabine Toplantısı sonrası kamuoyuna duyuralacağını açıklamıştı. Peki, 500 TL ve 750 TL kira desteği kimlere yapılacak? Bin TL hibe kimlere verilecek? Merak edilenler haberde.

500 TL ve 750 TL kira desteği kimlere yapılacak? Bin TL hibe kimlere verilecek?

Bugün yapılan Kabine Toplantısının ardından esnafa yapılacak kira desteği ve fatura yardımı gibi merakla beklenen detaylar belli oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, gayrimenkul stopaj oranlarına ilişkin düzenleme 2021 haziran ayına kadar uzatıldı.

İş yeri kiralamada uygulanan %8 oranındaki KDV indirimi, 1 Haziran 2021 tarihine kadar geçerli olacak. Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında, ‘Esnafa kira desteği için hazırlıklara başladık. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. 1 milyon 239 bin 438 esnafımıza ayda 1 bin TL destek ödemesi yapacağız.’ dedi.

Ayrıca esnafa da 3 ay süreyle 750 TL kira desteği verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiye 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız.’ ifadelerine de yer verdi.

2 milyon esnafa verilecek destek paketinin detaylarıyla ilgili gelişmeler açıklandıkça dirilispostasi.com sitemizde yer alacaktır.

Ayrıca, kiranın yanı sıra diğer faturalar da paket kapsamına alınacak. Borcun bir kısmı hibe olarak karşılanacak ve destek miktarı esnafın yaşadığı gelir kaybına göre tespit edilecek. Söz konusu uygulama pandemi tedbirleri sona erene kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim