Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Yunanistan’ın MEGA televizyonuna konuşan Arnavutluk Başbakanı Rama, Arnavutluk-Yunan ilişkileri ile 2009 deniz anlaşmasıver hakkında bilgi verdi.

“Erdoğan’ın dostu olmaktan gurur duyuyorum” diyen Başbakan Rama, “O dönemin muhalefeti ile Anayasaya getirilen 2009 zorunlu anlaşmasının devrilmesinde bugünün çoğunluğunun olmadığını bir kez daha açıklığa kavuşturdu.” diye konuştu.

Anlaşmadan sonra, anlaşmanın doğru olmadığını savunan güçlü endişelerini dile getiren bazı sosyal gruplar olduğunu savunan Edi Rama, “O sıralarda ben muhalefetin lideriydim ve konuyu, genellikle Balkanlar’da olduğu gibi, “vatansever” davranma ve dolayısıyla vatanseverlik kavramını baltalayan bir siyasi tartışma konusu haline getirmek yerine Anayasa Mahkemesine taşımaya karar verdik. Mahkeme anlaşmanın yanlış olduğuna karar verdi.” ifadelerini kullandı.

“BİZ SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ”

Rama, “O zamandan beri anlaşmazlıklar, ardından diyalog aşamasına girdik. Şimdi Yunan hükümeti, Başbakan Mitsotakis ve Dışişleri Bakanı Dendias tarafından olumlu bir şekilde şaşırdığımı söylemeliyim.” dedi.

Rama, Yunanistan ile nihayet her iki taraf için de kabul edilebilir bir denizcilik anlaşması olacağı yönündeki umudunu dile getirerek, “Yunanistan ile Arnavutluk arasındaki mesele özel, çünkü iki ülke aralarında bir anlaşma olmadan tek taraflı olarak genişlemeye devam edemiyor. Birkaç hafta içinde Arnavutluk’ta Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın bu konuyu görüşmek için bekleyeceğim ve hemen ardından Yunanistan Başbakanı ile görüşmeyi umuyorum. 2009’dan beri çözülmesi gereken bir sorun. Biz çözebiliriz.” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim