Avrupa Konseyi, Yunanistan’daki göçmenlerin durumunu ‘felaketin eşiğinde’ olarak niteledi.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Yunanistan’da kamplarda yaşayan göçmenlerin durumunun felaketin eşiğinde olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada Yunan adalarındaki göçmenlerin durumunun son 12 ay içerisinde giderek kötüleştiği, uygun olmayan koşullarda yaşayan göçmenler için acil önlem alınması gerektiği belirtildi.

Göçmenlerin Avrupa kıtasına giriş kapısı olarak bilinen Yunanistan’da yaklaşık 70 bin göçmen yaşadığı tahmin ediliyor.

Bu sayının 34 bininin Yunan adalarında yaşam sürdüğü biliniyor.

PKK’NIN YUNANİSTAN’DAKİ KAMPLARI

Atina’ya yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Lavrion kasabasında başta PKK olmak üzere Türkiye’deki pek çok terör örgütüne mensup militanların toplandığı Lavrion Kampı bulunuyor. Yunanistan’ın izin veridiği bu kamplarla terör örgütüne kucak açıyor. Terör kampına göçmen sıfatı verilerek gizlemeye çalışıyorlar. Ancak içeriden çekilen ve örgüte yakın internet sayfaları tarafından paylaşılan fotoğraflarla Lavrion’un bir göçmen değil, terör kampı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Terör örgütü PKK’nın Yunanistan’daki 1980’den beri bulunan Lavrion Kampı.

Kamp, resmi olarak Yunanistan Göç Bakanlığına bağlı. Konaklama koşulları gibi idari işler, yedi kişiden oluşan bir komite tarafından yönetiliyor. İhtiyaçlar ise çoğunlukla Yunan Kızılhaçı tarafından karşılanıyor. Kampta şimdilik 350 terörist kalıyor.

YUNANLAR FETÖCÜLERİ DE HİMAYE EDİYOR

2016’da 15 Temmuz darbesinden 31 Aralık’a kadar Yunanistan’a kaçan Türk vatandaşlarının sayısı 153 idi. Yunan makamlarından iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarının çok büyük bir bölümünü FETÖ’cüler oluşturuyor. Resmen açıklanmamakla birlikte, bugüne kadar bu başvurulardan 1 veya 4’ünün kabul edildiği ileri sürüldü.

Editör: TE Bilisim