Kayseri’deki terör saldırısında yaralanan Piyade Komando Er Yusuf Ergün, tedavisinin ardından memleketi Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki babaevine getirildi.

Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik terör saldırısında kolu ve yüzünden yaralanan Yusuf Ergün (23), üç gün süren tedavisinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden taburcu edildi.

Yakınları tarafından Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki baba ocağına getirilen Ergün, olay günü yaşadıklarını anlattı. Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı’ndaki acemi eğitimi sonrası Kayseri 1. Komando Tugayı’na katıldığını belirten Ergün, 3 aylık asker olduğunu söyledi.

Terör saldırısında yaralanmasının ardından bir aylık bir hava değişim için memleketine döndüğünü aktaran Ergün, “Elim ve yüzümün iyileşmesini bekliyorum. İyileşir iyileşmez vatan borcumuzu yerine getireceğiz. Tekrar Kayseri’ye gidip askerlik görevime devam edeceğim.” dedi.

“Onların işi haince saldırmak”

Yusuf Ergün’ün babası Nihat Ergün de olay dolayısıyla çok üzgün olduklarını dile getirerek, terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

Terör saldırılarının kendilerini korkutamayacağını aktaran Ergün, şunları dile getirdi:

“Ülkenin bu terör belasından kurtulacağına eminim. İnşallah tez zamanda bu terör belası ülkemizden gider. Biz bu olayda şunu anladık, terör örgütü bu milleti hiçbir zaman bölemeyecek. Devletimiz, milletimiz her zaman yanımızda oldu. O nedenle kendimizi çok daha iyi hissediyoruz. Devletimizden daha etkin bir mücadele yapılmasını, tedbirler almasını bekliyoruz. Ben de 1990’da askerdim. O gün bizde çatışmalara girmiştik. Bu gün ise terör çocuğumu haince yakaladı. Cephede bir şey yapamazlar, onların işi haince saldırmak.”

Editör: TE Bilisim