Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 2010 yılında başlattığı Muhammed Doğan Hocaefendi ile birlikte onlarca insanı da kapsayan Tahşiye Kumpası’nda yeni bir evreye geçildiği görülüyor. Tahşiye Kumpası’yla sıkıntılı günler geçiren Muhammed Doğan Hocaefendi hakkında şimdi de bazı internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından yeni bir karalama kampanyası başlatılmış durumda.

DAVANIN KUMPAS OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Hatırlanacağı üzere; FETÖ’nün Pensilvanya’daki liderinin 2010 yılındaki hedef göstermesi üzerine bir operasyon başlatılmıştı. Toplumu ifsad etme gayretindeki FETÖ liderinin yanlışlarını, yayınladığı kitaplarla çürüten Muhammed Doğan Hocaefendi ve çevresindeki insanlar Tahşiye Kumpası’yla büyük sıkıntılar yaşamıştı. Aradan geçen vakitte bütün bu operasyonların uyduruk deliller ve uyduruk bilgilerle gerçekleştirildiği ortaya çıkmış, Muhammed Doğan ile birlikte cezaevlerine kapatılan insanlar salıverilmişti. Daha sonra yapılan yargılamalarda bu insanların masum oldukları ortaya çıkmıştı.

FETÖ YENİDEN SALDIRIYA GEÇTİ

Son bir kaç ayda uyuyan FETÖ şebekesinin üyeleri yeniden saldırıya geçti. Çeşitli internet ortamlarında Muhammed Doğan Hocaefendi’ye atfedilen bazı olumsuz bilgiler dolanmaya başladı.

AVUKATI KAMUOYU AÇIKLAMASI YAPTI

Bu karalama kampanyası sebebiyle Muhammed Doğan Hocaefendi’nin avukatı Mustafa Gökalp, bir kamuoyu açıklaması yaptı.

Avukat Mustafa Gökalp imzasıyla kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Kamuoyunun bilgisine. Muhammed Doğan (Molla Muhammed el-Mûşî el-Kersî) Hoca’mızın avukatları tarafından yapılan açıklamadır.

Müvekkilimiz Muhammed Doğan 30.07.2020 tarihinde Nurmend sitesinde yer alan açıklamasında:

“Bazı FETÖ’cülerin tahrîkiyle şahsımızı, yazmış olduğumuz eserlerimizi ve yazılarımızı tenkîd edenler, sosyal medya vasıtasıyla bize hücûm edenler hakkında hiçbir şekilde konuşmayalım, müdafaa yoluna gitmeyelim, cevab vermeyelim, sükût edelim. Unutmayalım ki her asırda, bahusus bu zamanda sükût, değil hasen; belki ahsendir. Münzevî yaşadığım ve göz, kulak ma’luliyetimden dolayı sosyal medyada şahsım hakkında lehte ve aleyhte yapılan yayınlarla herhangi bir alakam yoktur. Ben, sadece kendi dersimle meşgûlüm.” diyerek kendisi hakkında yapılan yayınlar hakkında cevap vermeyeceğini, verilmesini de istemediğini ifade etmişti.

Ancak son zamanlarda müvekkilimiz hakkında sosyal medyada aleyhte asılsız iddia ve iftiralarla dolu yayınlar yapılmaktadır. Bunlara karşı da bazı şahıslar cevap vermektedir. Müvekkilimiz yapılan yayınlara karşı cevap vermeme düsturunu ve kendisine yapılan iftira ve hakaretlere karşı da kimsenin cevap vermemesi yönündeki talebini sürdürmektedir. Müvekkilimizin bu aleyhte ve lehte yapılan yayınlarla herhangi bir ilgisi yoktur. Kendisi hakkındaki söylenen sözler, yapılan yorumlar, sadece yazanları bağlar. Müvekkilimiz, bunlara ilişkin olarak herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Editör: TE Bilisim