İçişleri Bakanlığı, 3 belediye başkanını “terör örgütü propagandası yapmak”, bir belediye başkanını ise “Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olmak” suçundan görevden aldı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca “terör örgütü üyesi olmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreci devam eden Muş’un Bulanık ilçesi Belediye Başkanı Adnan Topçu ile Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreci devam eden Muş’un Bulanık ilçesi Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik görevden alındı.

FETÖ’DEN TUTUKLANDI

“FETÖ’ye üye olma” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz görevinden uzaklaştırıldı.

Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı Varto Belediyesine, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi Bulanık Belediyesi ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesine  başkan vekili olarak görevlendirildi.

KAYMAKAM ÖNDER CAN VEKİL OLARAK ATANDI

İzmir Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un yerine, Kaymakam Önder Can’ın Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

İzmir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında İzmir 5. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı belirtildi.

Bir dönem FETÖ iltisaklı kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlanmıştı.

Editör: TE Bilisim