Hem pratik hem de kolay yemek tarifleri arayanlar için bugünkü önerimiz Patlıcanlı pilav tarifi. Yapımı son derece kolay lezzeti ise parmak ısırtacak patlıcanlı pilav tarifinin malzeme listesi de oldukça sade. Bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri 25 Mayıs 2020 Pazartesi; Patlıcanlı pilav tarifi malzeme listesi ve detaylı anlatımı haber içeriğinde!..

Bugün akşama ne pişirsem; Patlıcanlı pilav tarifi!

Patlıcanlı pilav tarifi hazırlamak için ihtiyaç duyulan malzeme listesi şöyle;

Patlıcan için gerekli malzemeler;

2 adet büyük çekirdeksiz boy kemer patlıcanı

Zeytinyağı

Pilav için gerekli malzemeler

Zeytinyağı

1 adet rendelenmiş orta boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı kadar yenibahar

2 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı toz tarçın

1 adet rendelenmiş orta boy domates

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Sofralarınızda yer vermek isteyeceğiniz birbirinden lezzetli tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

Patlıcanlı pilav tarifini hazırlamak için öncelikle patlıcanları uzunlamasına 4’e bölerek küçük küpler halinde doğrayın. Tavanızı ocağa alın ve içerisine zeytinyağı ve tuz ekleyip hafif ısıtın. Hazırladığınız patlıcanları tavaya alarak altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlunun üstüne çıkardığınız patlıcanların fazla yağını süzdürün. Üzerlerine bir kapak kapatarak yumuşak kalmalarını sağlayın.

Pilavını hazırlamak için bir tencereye zeytinyağını ve tuz, karabiber, yenibahar, kuru nane ve toz tarçını ilave edip ısıtın. Rendelediğiniz kuru soğanları iyice yumuşayana kadar soteleyin. Domates ve toz şekeri de ekleyip karıştırın. Pirinçleri ve patlıcanları harmanlayıp hafifçe kavurun. Kaynamakta olan suyu da ilave edin ve kapağını kapatıp birkaç dakika kadar orta ateşte, suyunu çekerken ise kısık ateşte pişirin. Pilavınız pişince havalandırarak bir tur karıştırın ve demlenmeye bırakın. Pilavınız soğuyunca servis edeceğiniz tabağa alın ve ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim