Netflix diziler, birçok insan için keyifli vakit geçirmek adına vazgeçilmez olsa da farklı tartışmalara da yol açmıştır. Biz sadece izlerken keyif alabileceğiniz türde diziler için araştırma yaptık. Aralarında size en uygun olanı seçip izleyebilirsiniz.

En popüler online dizi ve film izleme platformu olan Netflix, farklı türdeki birçok diziyi izleme imkanı sunuyor. Animasyondan dram ve bilim kurguya kadar çeşitli seçenekler bulunuyor. Netflix en çok izlenen diziler içerisinden derlediğimiz yapımlara ve konularına yazımızdan göz gezdirebilirsiniz.

1. Rick And Morty – IMDb: 9.2

2. Peaky Blinders – IMDb: 8.8

Netflix’teki kaliteli yapımlardan olan Peaky Blinders, I.Dünya Savaşı’ndan sonra çetelerin yönettiği Birmingham’da geçiyor. Savaşın etkileriyle İngiltere’de meydana gelen toplumsal bölünmeyi görüyorsunuz. Hükümetin çetelerle verdiği mücadeleler ve çetelerin kendi arasında yaptıkları savaşlar akıcı olarak anlatılıyor. Dönem ve suç dizisi olan yapımda kostüm tasarımları ve müziklerin başarısı da dikkat çekiyor.

3. House Of Cards – IMDb: 8.8

Politika ve dramın birleşimi olan House Of Cards yapımı, Türkiye’de popüler diziler arasında bulunuyor. Amerika’nın izlediği politika ve stratejileri gözler önüne seren dizide iktidar uğruna nelerin göze alındığını görüyoruz. Her bölümde işlenen olaylarla izleyiciye farklı heyecanlar yaşatıyor. Dizide Francis Underwood’un kongre üyeliğinden en yüksek mevkilere ulaşması konu alınıyor.

4. The Crown – IMDb: 8.7

Dünyanın tanıdığı II.Elizabeth’in tahta çıkış sürecinin anlatıldığı dizide politik yaşamlar anlatılıyor. Son yıllarda ses getirmiş yapımlardan olan dizi, Altın Küre gibi ödüllere layık görülmüştür. Netflix en çok izlenen diziler arasındaki yapımda II.Elizabeth tahta geçmeden önce ve sonra yaşanan olaylar gösteriliyor. İngiltere monarşisinde gizli olarak yürütülen süreçleri ve kişiler üzerinden gelişen olayları görüyorsunuz. The Crown, son dönemlerin politik, dram ve dönem türü yapımlarının başarılı örneklerinden sayılıyor.

5. Mindhunter

– IMDb: 8.6

Dizi, cinayetlerin ortaya çıkarılması ve ajanların suçlularla yaptıkları görüşemler üzerinden ilerliyor. Farklı sorgulama teknikleri geliştiren iki FBI ajanı, cinayet çözümlemeleri için yeni analiz yöntemleri üzerinde çalışıyor. Aksiyon ve maceranın bir arada bulunduğu yapım, oyuncu kadrosu ve yönetmeniyle de beğenilen seriler arasında bulunuyor.

6. La Casa De Papel

– IMDb: 8.5

İspanyol yapımı olan dizi serisi özel olarak oluşturulan 8 kişilik bir ekibin yaptığı zekice soygunu konu alıyor. Ekibin başındaki Profesör’ün farklı özellikteki insanları seçerek kurduğu grup,  İspanya Kraliyet Darphanesi’ne planlı bir soygun gerçekleştiriyor. Dizide soygun öncesi ve soygun esnasında yaşanan olaylar işleniyor. Kurulan planlar gerçekleştirilirken hesaba katılmayan durumlar ortaya çıkıyor. Son yılların aksiyon ve suç türündeki popüler yapımları arasında yer alıyor.

7. Masum – IMDb: 8.5

Dram ve suç dalındaki Türk yapımlarından olan dizinin birer saatlik 8 bölümü bulunuyor. Başrolünde Haluk Bilginer gibi usta oyuncuların rol aldığı yapımda ölümlerin sırrı çözülmeye çalışılıyor. Ali Atay ve Okan Yalabık gibi ünlü oyuncuların bulunduğu mini dizide insanların hayatının aniden nasıl nasıl değişebileceğini görüyorsunuz.

8. The Kominsky Method – IMDb: 8.2

Durum komedisinin örneklerinden olan The Kominsky Method, bir oyun koçunun ve en yakın dostunun yaşamını anlatıyor. Kadroda Alan Arkin ve Michael Douglas gibi ünlü ve başarılı oyuncular bulunuyor. Yapım, geçmiş yılları geride bırakmış iki yaşlı arkadaşın hayatlarını trajikomik bir şekilde ele alıyor.

9. The 100 – IMDb: 7.7

Kitaptan dizi serisine uyarlanan The 100, nükleer felaket sonrasında dünyanın durumunu gösteriyor. Felaketin üzerinden uzun yıllar geçtikten sonra dünyaya gönderilen 100 kişilik bir ekip ve yaşadıkları olaylar anlatılıyor. Aksiyon ve bilim kurgu türünden hoşlananların sevebileceği yapım, Netflix en çok izlenen diziler kategorisinde yer alıyor.

Editör: TE Bilisim