Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmayla yurt dışında kalan vatandaşlar Türkiye’ye getiriliyor.

İNGİLTERE’DEN 2 KAFİLE GETİRİLDİ

İngiltere’den getirilen 252 Türk vatandaşının bulunduğu ilk kafile, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinada tutulacakları Kırşehir’deki öğrenci yurduna yerleştirildi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında Fatma Bacı Öğrenci Yurdu’na getirilen vatandaşlar, ateşleri ölçüldükten sonra yurtlarda tek kişilik odalara yerleştirildi.

Ardından İngiltere’den aralarında dil eğitimi için giden kaymakamlarında bulunduğu 167 kişilik ikinci kafile, kalkan uçakla Kütahya Zafer Havalimanı’na getirildi.

Uçaktan inenler sağlık kontrolünün ardından, polis ve AFAD ekipleri eşliğinde otobüs ve  minibüslerle Kütahya kent merkezine taşındı.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde kente getirilen vatandaşlar, Andız Mahallesi’ndeki KYK Emine Gülbahar Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

Polis ekipleri binaların çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Yurtta 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları, Kütahya Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Türk Kızılay ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce karşılanacak.

310 KİŞİ VATAN TOPRAKLARINDA

Ukrayna‘da bulunan 310 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Türkiye’ye getirildi.

Tahliye kapsamında Ukrayna‘nın Kiev kentinden kalkan Türk Hava Yolları’na ait uçak, Trabzon Havalimanı’na indi.

Uçaktaki öğrenci ve işçilerin de bulunduğu 310 Türk vatandaşı, havalimanında bekletilen otobüs ve minibüslere yerleştirildi.

Polis eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gülbahar Hatun Yurduna getirilen 130 yolcu, kendilerini karşılayan görevliler tarafından kayıt altına alınarak odalarına yerleştirildi.

Öte yandan, diğer yolculardan 150’sinin Yomra ilçesinde, 30’unun da Rize’deki yurtlara yerleştirileceği belirtildi.

212 TÜRK YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Polonya‘da bulunan 212 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Türkiye’ye getirildi. Polonya‘nın Varşova kentinden kalkan Türk Hava Yolları’na ait uçak, Ordu-Giresun Havalimanı’na indi.

Uçaktaki öğrenci ve işçilerin de bulunduğu 212 Türk vatandaşı, polis eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Lebibe Ergin Karlıbel Öğrenci Yurduna getirildi.

Editör: TE Bilisim