Tavuklu Çökertme Kebabı tarifi, yapımı kolay tarifler listemizde yer alan tariflerden biri. Bugün hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 12 Temmuz 2020 Pazar günü için kolay yemek önerisi; Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi! Malzeme listesi ve Tavuklu Çökertme nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi malzemeleri

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi için gerekli olan malzemeler;

2 adet tavuk göğsü

2 adet orta boy patates

Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Yoğurt Sosu için gereken malzemeler

2 su bardağı süzme yoğurt

5 diş sarımsak

Domates Sosu için gerekli malzemeler

Yartım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı ev yapımı domates salçası

1 diş sarımsak

2 adet orta boy domates

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı köri

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı pul biber

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi nasıl yapılır?

Tavuklu Çökertme Kebabı tarifini hazırlarken öncelikle tavuk göğsünü şeritler halinde kesin. Bir tencereye zeytinyağını ve tavukları alıp, kavurun. Patatesleri soyun. Kibrit çöpü şeklinde kesin. Patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve ayçiçek yağında iyice kızartın.

Diğer yanda sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.

Bir sos tenceresine zeytinyağı, domates salçasını ekleyip karıştırın. Sarımsağı ezin ve ekleyin. Domatesleri küp olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Birkaç tur çevirin. Toz şeker, tuz ve karabiberi, köriyi de ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.

Servis tabaklarının altına öncelikle kızarttığınız patatesleri yayın. Üzerine sırasıyla yoğurt, domates sos ve tavukları yerleştirin.

Üzerine nane ve pul biber serperek servis edin yapın.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim