Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, LGS sınav tarihinin değişikliği hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapacağını söyleyerek, sınıf geçme ile ilgili birinci dönemdeki notların baz alınacağını belirtti.

31 MAYIS’A UZATILDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanımızın öncülüğüne Bakanlığımız uzaktan eğitim ve okullardaki koruyucu sağlık ürünleri ile ilgili üretime de kesintisiz devam ediyor. Bakanlığımız bünyesinde Avrupa’nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla öğrencimiz var. 1 milyon öğretmenimiz de görev alıyor. Dünya ülkelerinin birçoğundan daha kısa sürede uzaktan eğitime geçmenin faydalarını görüyoruz. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devamı kararlaştırıldı.

ÖĞRENCİ SAYISI 1 MİLYONA YAKLAŞTI

Uzaktan eğitim şu anda elimizdeki tek seçenek. Uzaktan eğitim üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili tedbirler hayata geçti.

Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz en hassas konumuz. Tüm hazırlıklarımızı etraflıca yapıyoruz. 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin EBA Akademik Destek Platformu’na yoğun talebinin farkındayız. Son birkaç gün içinde kayıt olan öğrenci sayısının da 1 milyona yaklaştığını da söyleyebiliriz.

DERS SAYISI 500 BİN OLDU

13 Nisan 2020’den itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin sadece 150 bini ilk hafta yapıldı, ikinci hafta ise bu ders sayısı 500 bin oldu. Bu derslerin yaklaşık 200 binini ise hafta sonu yaparak eğitime yeni bir zaman boyutu da kazandırmış olduk.

Öğrencilerimiz EBA ile zaman kavramından bağımsız olarak çalışmalarını sürdürebiliyorlar. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu zorlu süreçte yanlarında olmak için psikososyal desteklerimiz de devreye giriyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

LGS SINAV TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ? 

Hafta başında kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapacak. Sosyal mesafe konusunda similasyon çalışmaları yapıyoruz. Nasıl bir oturma düzeni yapabiliriz, ona bakıyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu ile de temas halindeyiz. Bu konuyla ilgili dün de bir toplantı yaptık. Bu konuyla ilgili en güçlü tedbirleri alacağız.

TELAFİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ TAKVİM NETLEŞTİ Mİ?

Sürece göre sürekli değişen bir durum. 81 ilimizin Milli Eğitim Müdürü ile de birazdan bir görüşme yapacağız.  Ayrıca telafi eğitiminin her yaş grubu ve her bölge için ayrı ayrı özelliklerini de dikkate alarak oluşturulduğu bir dönem yaşıyoruz. İnternet, TV ve yüzyüze eğitim bir telafi eğitimidir. Bunlar çocukların okuldan uzaklaşmaması için bir eğitimdir. Elimizde 3 aşamalı telafi eğitimi programı var ve bunu da aşama aşama uyguluyoruz.

SINIF GEÇME İLE İLGİLİ NASIL BİR DÜZENLEME YAPILACAK?

Sınıf geçme ile ilgili birinci dönemdeki notlar baz alınacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun bir üst sınıfa geçecekler. Birinci dönemin notları geçerli. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler.

Editör: TE Bilisim