Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye›ye sığınmak zorunda kalan engellilerin ihtiyaçları çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanıyor. En fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Şanlıurfa›da, özel bakıma muhtaç olan down sendromlu Suriyeli çocuklar için Haliliye ilçesinde yeni bir merkez açıldı. Suriyeli iş adamlarının finansmanıyla İnsan Kalkınma ve İnsani Hizmetler Derneği tarafından kurulan merkezde, özellikle down sendromlu çocuklara fizik terapi ve rehabilitasyon hizmeti sunuluyor.

“ARALARINDA CİDDİ BİR BAĞ OLUŞTU”

Merkez terapistlerinden Helin İşbusad, çocukların merkezde büyük bir moral ve motivasyon imkanı bulduğunu vurgulayarak, herkesin birer engelli adayı olduğunu, rahatsızlığı bulunan çocuklara daha duyarlı yaklaşılması gerektiğini ifade etti.

Down sendromlu Muhammed et-Tavil’in, işgalci İsrail askerleri tarafından gözaltına alınması

Down sendromlu bir genci gözaltına alan Siyonistler, kendi vatandaşı dahi olmayan gençlere kucak açan ülkeye terörist diyor!

MUTLULUKLARI GÖRÜLMEYE DEĞER

Çocukların merkezdeki mutluluğunun görülmeye değer olduğunu anlatan İşbusad, “Buraya kendileri çok istekli olarak geliyor ve burada bulunmaktan büyük heyecan duyuyorlar. Buraya her gelişlerinde yeni bir şey öğrenebilmenin heyecanını yaşıyorlar. Herhangi biri hastalandığında veya merkeze gelmediğinde diğer arkadaşları onun için büyük üzüntü duyuyor, burada ciddi birliktelik bağı oluştu.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da, özel bakıma muhtaç down sendromlu Suriyeli çocuklar için rehabilitasyon merkezi kuruldu.

İşgalci Siyonistlerin zulmü devam ediyor

Öte yandan, İsrail kadınlar ve çocuklardan sonra şimdi de engellileri gözaltına alıyor. İşgal altındaki topraklarda birçok Filistinliyi sudan sebeplerle gözaltına alıp işkence eden işgal askerleri, 9 Aralık Cumartesi günü Filistin’in El-Halil kentinde down sendromlu Filistinli Muhammad Al-Taweel’i gözaltına almıştı.

Ayrıca, 14 yaşındaki genç Filistinli Fevzi El-Junidi, Batı Şeria’nın El Halil kentindeki evinden, 5 ameliyat geçirmiş hasta babasına ilaç ve yiyecek almak için dışarı çıkmıştı. 23 asker tarafından gözleri kapalı bir şekilde gözaltına alınan Fevzi bir anda direnişin sembolü oldu. İsrail hiçbir sebep göstermeden Fevzi’nin gözaltı süresinin uzatıldığını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim