Türkiye’de, 2023’te gerçekleşecek olan seçimlere ilişkin son zamanlarda muhalefet partileri peş peşe erken seçim çağrısında bulunmaya başladı.

Hükümetten “Erken seçim söz konusu değil” açıklamaları yapılsa da muhalefet çağrılarını sürdürmeye devam etti.

CHP tarafından fonlanan Tele1 kanalında program yapan Can Ataklı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı nefret dolu açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

BAŞBUĞ’DAN 27 MAYIS GÖNDERMESİ 

Can Ataklı’nın skandal cümlelerinin ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan da darbe imalı bir çıkış geldi. Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Başbuğ, 27 Mayıs darbesine atıfta bulunarak “Adnan Menderes, erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs darbesi önlenebilirdi” dedi.

“ERKEN SEÇİMLE DARBE ÖNLENEBİLİRDİ” 

Başbuğ, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu” dedi.

“İNÖNÜ’NÜN BAŞBAKAN OLMASI BÜYÜK ŞANSTI” 

İsmet İnönü’nün darbe sonrası başbakan olmasına da değinen Başbuğ, “27 Mayıs askeri darbesi Türk ordusunun komuta kademesini siyasetin içine bulaştırmıştı. Ordunun üst komuta kademeleri alt kademelerin üzerinde bir türlü kontrol sağlayamadı. Hatta alt kademelere taviz verildiği durumlar bile oldu. Türkiye ancak 1965 seçimlerinden sonra siyasal istikrara kavuşabildi. 1961-1965 sürecinde, bu kaotik ortamda, İsmet İnönü’nün başbakan olması Türkiye için büyük bir şanstı” ifadelerini kullandı.

Can Ataklı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan nefretini haykırdı: Gitmesi için felaket lazım

Video

Habere Git

İletişim Başkanı Altun’dan ‘darbe’ imalarına tepki: Trajikomik

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim