Milli Takım’da gösterdiği performansla herkesin gözdesi olan Merih Demiral maçında Juventus formasıyla ilk golünü attı. Demiral godlen 16 dakika sonra sakatlık geçirince karşılaşmaya devam edemedi. Juventus’da savunmasında görev yapan Demiral sakatlık yaşamasına rağmen oyundan çıkmak istemedi ancak teknik ekibin ısrarları sonrasında oyundan alındı. Bunun üzerine Merih Demiral ile ilgili sosyal mec.larda birçok paylaşım yapıldı. Buna bağlı olarak Merih Demiral hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Merih Demiral kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Merih Demiral Kimdir? Merih Demiral Biyografisi

Merih Demiral, 5 Mart 1998’de Kocaeli’de dünyaya geldi. Demiral, 11 yaşındayken Karamürsel İdmanyurduspor formasıyla yeşil sahalara çıktı. 2011 yılında Fenerbahçe’nin altyapısına dahil edilen futbolcu, futbol kariyerine Fenerbahçe ile adım attı. 1.92 boyunda olan Merih Demiral, her iki ayağına da hakimdir.

Defans ve stoper mevkilerinde görev alan futbolcu, 2016 yazında Portekiz’in bölgesel ekiplerinden Alcanenense’ye transfer olarak yurt dışına açıldı.

Burada çıktığı 18 maçta Portekiz’in Braga, Benfica ve Nacional gibi ülkenin önemli kulüplerinin de gözüne girdi. 2017 yılında Sporting Lizbon tarafından kiralanan oyuncu, 2018 yılında 200 bin euro bedelle Lizbon ekibine satıldı.

Portekiz İkinci Ligi’nde mücadele eden Sporting Lizbon B takımında şans bularak yeşil-beyazlı kariyerine başlayan Merih Demiral buradaki performansıyla da futbolun önemli tabakasının dikkatini çekmeye başladı.

Alt yaş gruplarında Türkiye forması giyen Merih 21 yaş altı milli takımımızın formasını giydi. Merih Demiral en son A Milli Takımda oynadı.

Sporting Lizbon, Türk oyuncuyu 2018-2019 sezonu için Alanyaspor’a kiraladı. Merih Demiral, Süper Lig’deki ilk golünü Trabzonspor’a karşı attı. Alanyaspor, Sporting Lizbon’dan kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Merih’i satın almak istediği takdirde 3.5 milyon Euro ödedi.

Merih Demiral en son Juventus’da top koşturuyor.

Editör: TE Bilisim