Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Kosova Meclisi üyesi Duda Balje, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı’na Saraybosna’da bir Kosova irtibat bürosu açılması için talepte bulundu.

Sırp Cumhuriyeti temsilcisi ve Bosna Cumhurbaşkanlığı’nın Sırp üyesi Milorad Dodik, bunun olmayacağını ve Saraybosna’daki Kosova ofisinin açılmayacağını belirtti. Milorad Dodik, “Bu istek bana ulaşmadı ve Başkanlığa ulaşırsa kesinlikle olmayacak. Kosova ofisisi açmayacağız. Bosna Kosova’yı tanımıyor ve Cumhurbaşkanlığı’nın son kararı bunu gösterdi.” dedi.

Dönem dönem Bosna Hersek’te ayrcılık girişimleriyle gündeme gelen Cumhurbaşkanlığının Sırp üyesi Milorad Dodik, vatandaşı olduğu ülkesinin Kosova ile ilişkilerini geliştirmesine her fırsatta tüm gücüyle karşı çıkmaya devam ediyor.

OFİSİN TEMEK AMACI HAREKET ÖZGÜRLÜĞÜ

Kosovalı milletvekilinin talebinde Kosova’nın tanınması değil, vatandaşların hareketinin kolaylaştırılması olduğunu kaydederek, “Bosna ve Kosova arasındaki siyasi durum ve ilişkilerin ve bunun sonucunda ortaya çıkan siyasi sonuçların farkındayız, ancak bu Ofisin temel amacı olacak olan hareket özgürlüğü için ve vatandaşların günlük sorunlarını çözmek amacıyla temel insan haklarını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Duda Balje, bunun gerçekleşmesi için çaba göstereceklerini vurgulayarak, “Bu hedefe ulaşmada ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Bu teknik sorunları sebepsiz yere siyasallaştırmamak için, bu sorunun nihai çözümüne kadar tüm uluslararası kurumlara hitap edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim