Polis olmak isteyen vatandaşlar başvuru ekranının ne zaman açıklanacağını merak ederken POMEM’den açıklama geldi. Güvenlik güçleri arasında yer almak için polis olmak isteyen vatandaşlar polis alımların ne zaman olacağını merak edip sıkça araştırıyor. Peki, Polis alımları ne zaman olacak? Polis maaşı ne kadar? İşte 8 bin polis alımı başvuru ekranı… tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Şahsen başvuru-evrak teslimi ile aday değerlendirme ve seçme sınav tarihleri, daha sonra Akademinin internet sitesinden ilan edilecek.

Sağlık kontrolünden geçirilecek adaylardan, hakkında “Polis Mesle k Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, daha sonra fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarına katılacak.

Adaylarda aranan şartlar ve sınava ilişkin diğer detaylara Akademinin internet sitesindeki başvuru kılavuzundan ulaşılabiliyor.

İŞTE 8 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU EKRANI…

Akademinin internet sitesinden, 27. dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) alınacak lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, ön lisans mezunu 1360 erkek, 240 kadın olmak üzere 8 bin polis adayına ilişkin duyuru yayımlandı.

Duyuruya göre, ön başvurular, sınav başvuru ücretini yatırdıktan sonra, 8-21 Aralık’ta Akademinin “https://pa.edu.tr” internet sitesinden e-Devlet şifresiyle yapılacak.

2020 POLİS MAAŞI NE KADAR?

Polis maaşları çalışılan rütbeye göre değişkenlik göstermektedir. 2020 yılının Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre; polis maaşları 5,75 oranında zamlandı.

En son yapılan enflasyon zammına göre; polis memuru (8/1) maaşı 6.388 TL olurken, başkomiser (3/1) maaşı ise 7.296 TL oldu.

Editör: TE Bilisim