31 Mayıs 2020 Pazar günü sofralarında yer vermek için kolay yemek tarifleri arayışında olanların damaklarını şenlendirecek muhteşem bir lezzet; Dilimli Patlıcan Musakka Tarifi!.. Bugün ne pişirsem diye düşünenler için hem tarifi hem de malzeme listesi oldukça sade olan musakka yapılışının detayları haberimizin içeriğinde yer alıyor. İşte, Bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (31 Mayıs 2020 Pazar); Dilimli Patlıcan Musakka Tarifi‘nin detayları!..

Bugün Akşama Ne Pişirsem; Dilimli Patlıcan Musakka Tarifi!

Dilimli patlıcan musakka tarifi hazırlamak için gerekli malzemeler;

750 gr orta yağlı dana kıyma (döş) 2 adet orta boy kuru soğan 5 diş sarımsak 3-4 adet domates 1 tutam tarçın 1 yemek kaşığı toz şeker Tuz Karabiber Zeytinyağı Ara katlar için; 4 adet ince dilimlenmiş bostan patlıcanı

3 adet ince dilimlenmiş patates Kızartmak için; Ayçiçeği yağı Sos için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Muskat Tuz Karabiber

Sofralarınızda yer vermek isteyeceğiniz birbirinden lezzetli tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

***

Dilimli Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

Dilimli patlıcan musakka tarifi hazırlarken öncelikle patlıcan ve patatesleri kızgın ve derin yağda kızartın. Kağıt havlunun üzerine alarak aşırı yağdan kurtarın.

İç harcı hazırlamak için, tavaya zeytinyağı alın ve kıymayı kontrollü ateşte biraz kavurun. Daha sonra soğan ve sarımsağı da ekleyin, yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve tarçını da ekledikten sonra kavurup domatesleri de ekleyin. Domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun ve şekeri ilave edip eritimesini sağlayın.

Sosunu hazırlamak için tereyağını eritip, unu kavurun. Sütü de ekleyip baharatlarla birlikte pürüzsüz bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ve muskatı da ekleyerek güzelce karıştırın.

Bir fırın kabına bir sıra patates ve patlıcan dizin, üzerine hazırladığınız kıymalı iç harçtan gezdirin. Bir sıra patates ve patlıcan dizin, yine iç harçtan gezdirin. Bu şekilde iç harç bitene kadar bir sıra patlıcan bir sıra patates şeklinde yerleştirin. En son olarak üzerine sosu dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim