Patlıcanla hazırlanan en popüler lezzetlerden biri olan şakşuka yapımı hem son derece kolay hem de sofralarda göz dolduran bir alternatiftir. Ilık veya soğuk tüketilebilen bu lezzetli yemeğin malzeme listesi de kesinlikle hiç yormayacak türden. Yarım saat kadar kısa sürede hazırlanabilecek bu pratik lezzet, fazla zamanı olmayanlar olanlar için bire bir. İşte kolay yemek tariflerinde bugün; Şakşuka tarifi! En kolay patlıcanlı şakşuka yapımı ve püf noktaları için haber detayını inceleyebilirsiniz…

Kolay yemek tariflerinde bugün; Şakşuka tarifi!

Yarım saatte hazırlanabilecek 6-8 kişilik kolay şakşuka yapımı için gerekli malzemeler şöyle;

4 adet orta boy çekirdeksiz, acısız patlıcan (bostan patlıcan da tercih edilebilir)

8-10 adet yeşil sivri biber

2 adet orta boy domates

1 adet kuru soğan

5-6 diş sarımsak

1’er tatlı kaşığı ev yapımı domates ve biber salçası

2 çay kaşığı toz şeker

4 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ

İşte en kolay şakşuka yapımı!

En kolay şakşuka yapımı için öncelikle patlıcanlar küp küp veta jüyen doğranır. Birkaç dakika soğun tuzlu suda bekletilir. Soğan, biber ince ince, domatesler küp küp doğranır. Sarımsaklar da tercihe göre doğranır veya ezilebilir.

Sudan alınıp kuruyan patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Bir havlu peçete üzerine alınarak fazla yağından ayrılması sağlanır.

Sosu için, tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı, soğan, biber ve sarımsak eklenerek güzelce kavrulur. Ardından salça, tuz ve baharat eklenip kavrulur. Daha sonra da domatesler eklenerek bir süre kavurduktan sonra hazırlanan sos patlıcanlarla harmanlanır.

Dilerseniz harmanladıktan sonra yarım çay bardağı kaynar su ile birkaç dakika kaynatarak lezzetinin daha da dolgunlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hazırlanan şakşuka maydanozla süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun…

Editör: TE Bilisim