Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 115 düzensiz göçmen yakalandı.

Kuzey Ege’de devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, Müsellim Boğazı Ahmetçe köyü ve Yeşil Liman mevkisi açıklarında iki ayrı operasyonda Afganistan uyruklu 75 düzensiz göçmeni yakaladı.

Kadırga Burnu mevkisi açıklarında ise Afganistan uyruklu 40 göçmen daha yakalandı.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 115 düzensiz göçmen yakalandı.

Küçükkuyu’daki Sahil Güvenlik Karakolu’na getirilen yabancı uyruklulara burada giyecek ve yiyecek verildi.

Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

İzmir’de 234 göçmen yakalandı

İzmir’in Urla ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti.

Lastik botu durduran ekipler, 28 Irak, 12 Suriye, 9 Eritre, 8 Somali, 7 Orta Afrika, 2 Mısır ve 2 Filistin uyruklu düzensiz göçmeni yakaladı.

Ekipler ayrıca Dikili ilçesi açıklarında iki ayrı bölgede tespit edilen lastik botlardaki 38 Afganistan ve 50 Suriye uyruklu düzensiz göçmeni güvenli bölgeye aldı.

İzmir’in Dikili, Çeşme, Foça ve Urla ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 234 düzensiz göçmen yakalandı.

Çeşme ilçesi Karaabdullah Burnu açıklarında belirlenen hareket halindeki lastik botta ise 35 Suriye ve 4 Filistin uyruklu göçmen yakalandı.

Sahil Güvenlik ekipleri, Foça ilçesi açıklarında da lastik botta 30 Suriye ve 9 Filistin uyruklu göçmeni yakaladı.

Kıyıya çıkarılan 234 düzensiz göçmen, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Edirne ve Aydın’da da 77 göçmen yakalandı

Edirne’nin Keşan ilçesinde bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, ilçe çıkışında 4 aracı durdurdu.

Kontrollerde, Afganistan uyruklu 34 düzensiz göçmen yakalandı, bu kişilere ait can yeleği ve simidi ile bot ele geçirildi.

Düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

Organizatör olduğu iddiasıyla Ü.E. ve D.V. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında da lastik botta düzensiz göçmenler olduğunu tespit eden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye hareket etti.

Durdurulan lastik bottaki, aralarında çocukların da bulunduğu 43 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik botuna alındı.

Kıyıya çıkartılan yabancı uyruklular işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Editör: TE Bilisim