A Haber canlı yayınına bağlanan Avukat Hüseyin Aydın, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretlerin daha önce siyasi düzeyde benzerine rastlamadıklarını tazminat davasının da açılacağını ifade etti. AK Parti milletvekili Hamza Dağ’dan Engin Özkoç’a sert sözler geldi: “Tek vasfı CHP’li Belediyelerin paralarına çökmek olan müptezel, görevini sürdürmek ve asansör işini daha rahat yapabilmek için pis ağzının salyalarını TBMM’ye saçmış. Haddini bil Özkoç, haddini!” Peki, Engin Özkoç kimdir? CHP’li Engin Özkoç nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar…

CHP’Lİ ENGİN ÖZKOÇ NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Engin Özkoç, 5 Şubat 1962’de Sakarya’nın Kayalar Memduhiye Köyü’nde doğdu. İlkokulu Memduhiye Köyü’nde, ortaokul ve liseyi merkez ilçe Adapazarı’nda okudu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

ENGİN ÖZKOÇ KİMDİR?

Siyasete CHP Gençlik Kolları’nda başlayan Engin Özkoç, Sakarya’da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis üyeliği yaptı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Özkoç, 2011 Genel Seçimlerinde elde ettiği başarıyla Sakarya’nın 34 yıl aradan sonra Meclis’e gönderdiği ilk CHP’li vekil oldu.

24. Dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesiydi. CHP TBMM Grup Yönetiminde yer aldı. 24. ve 26. Dönem CHP Sakarya Milletvekili olan Özkoç, CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürütüyor.

Editör: TE Bilisim