Almanya Başbakanı Angela Merkel, Moskova’da gerçekleştirilen Libya görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada Berlin’de düzenlenecek Libya Konferansı’na katılacak ülkeleri duyurmuştu. Davet edilen ülkeler arasında Yunanistan‘ın olmaması ülkede krize neden olmuş, Çipras’ın liderliğini yaptığı SYRIZA, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’i hedef almıştı.

Ayrıca Türkiye’nin Libva ile yaptığı anlaşmalardan rahatsız olup her seferinde tepkisini ortaya koyan Atina yönetimi, Berlin’de düzenlenecek Libya Konferansı’nda da konuyu gündeme getirmeyi planlıyordu.

Ancak Almanya’nın konferansa davet etmemesi ile hüsrana uğradı.

KÜSTAH TEHDİT: BARIŞI BALTALARIM!

Sürecin dışında kalan Yunanistan, Türkiye ile Libya meşru hükümeti arasındaki anlaşmayı bahane ederek Libya barışını baltalama çabasına girdi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği’ni tehdit etti.

Miçotakis, Yunanistan’ın Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan deniz sınırı anlaşmasının iptal edilmedikçe Libya’da hiçbir siyasi çözümü kabul etmeyeceğini ve alınacak kararları veto edeceğini tehdidinde bulundu.

LİBYA KONFERANSINA KATILACAK ÜLKELER

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaptığı açıklamada 19 Ocak Pazar günü Libya Konferansı için devlet ve hükümet başkaları seviyesinde davette bulundu. Konferansa, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir’in yanı sıra BM, Avrupa Birliği (AB), Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin davet edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim