15 Temmuz işgal girişime karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 32. Muhtarlar Toplantısı’nda Türkiye’nin yarım asırdır mücadele verdiği terörün kökünün kazanması için tarihi bir çağrı yaptı.

Erdoğan, konuşmada asrın soykırımının yaşandığı Halep’e ve batının iki yüzlülüğüne de geniş yer ayırdı. Türkiye’yi parçalamak isteyenlerin 4 bir yandan saldırıya geçtiğinin tespitini yapan Cumhurbaşkanı, Başkomutan sıfatıyla 15 Temmuz işgal girişiminde olduğu gibi teröre karşı ortak mücadele çağırısı yaparak, “Buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, Anayasamızın 104. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak, PKK’sıyla, DAEŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle ve tüm diğerleriyle, adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum” dedi ve şöyle devam etti:

“Tüm güvenlik güçlerimize sesleniyorum; terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletiniz de milletimiz de sizin yanınızdadır, arkanızdadır. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. Bundan sonra dağdaki teröriste de, şehirdeki teröriste de, onları destekleyen hiç kimseye bir an bile huzur yok, rahat yok, bu böyle biline.”

79 milyon birlikte savaşalım

Türkiye’yi parçalamak isteyenlerin dört bir yandan saldırıya geçtiğinin tespitini yapan Cumhurbaşkanı, 79 milyonun tek yürek olarak vatanı koruması gerektiğine vurgulayarak, “Buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, Anayasamızın 104. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olarak, PKK’sıyla, DAEŞ’iyle, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle ve tüm diğerleriyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum” dedi.

Hiçbirine rahat yok

Türkiye’yi hedef alan, güvenlik güçleri ve sivilleri şehit eden teröristler ile sivil destekçilerine kaçacak delik olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm güvenlik güçlerimize sesleniyorum; terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletiniz de milletimiz de sizin yanınızdadır, arkanızdadır. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. Bundan sonra dağdaki teröriste de, şehirdeki teröriste de, onları destekleyen hiç kimseye bir an bile huzur yok, rahat yok, bu böyle biline” ifadelerini kullandı.

Hedefleri Sevr projesi

Türkiye’nin geçtiği dönemin İstiklal Harbi’nden farkı olmadığını vurgulayan Erdoğan, bir asır önce Sevr’i gerçekleştiremeyen emperyalistlerin, aynı gayeyle hareket ederek Türk milletinin Anadolu’ya hapsetmek istediğini dile getirerek, “Üst Akıl dediğimiz şey her gün yeni şeytani planlarla ortaya çıkıyor. Yaşadığımız bu dönem en az İstiklal Harbi kadar zordur. Türkiye’yi İç Anadolu’da sıkıştırarak, Sevr’de tasarladıkları bir avuç toprağa mahkûm etmek istiyorlardı. Bugün de adı konuşmamış bir Sevr tehdidi ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Halep için koridor talebi

Müslümanlara yapılan saldırılar, katliamlarda sadece kınama yapmayı kendine vazife edinen 5’li çetenin himayesindeki Birleşmiş Milletler’i yerden yere vuran Erdoğan, Türkiye’nin Halep için koridor talep ettiklerini belirterek, “Halep’ten kurtulan kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için bütün tedbirleri aldık. Ey Birleşmiş Milletler neredesin? Bakın her türlü desteği vermeye biz hazırız, vereceğiz ama bir koridor, bunun için gayret sarf ediyoruz. İdlip ve civarına gideceklerin yanı sıra Türkiye’ye gelebilecek olanlar için de hazırlıklarımız tamam. Türkiye’ye mi gelecekler, onları da bağrımıza basmaya hazırız” şeklinde konuştu. Erdoğan, ne pahasına olursa olsun Türkiye’nin Halep’teki mazlumları kurtaracağını kaydetti.

Esed savaş suçu işliyor

Cumhurbaşkanı önceki akşam sivillerin Halep’i terk etmesi için Türkiye’nin devreye girdiği ve anlaşmayla sonuçlandırdığı ateşkesi değerlendirdi. Türkiye’nin çabasının son umut olarak yorumlayan Erdoğan, uluslararası toplumun anlaşmaya sahip çıkması gerektiğini iade ederek, “Bütün tarafları ateşkese riayet etmeye davet ediyorum. İnsani koridor derhal açılmalı ve masum insanların Halep’ten çıkmasına izin verilmelidir. Esed rejimi açıkça Halep’te savaş suçu, insanlık suçu işlemektedir. Bu gerçeği, ona destek verenler dahil artık herkesin görmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim