Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“EKONOMİNİN ÇÖKERTİLDİĞİ GÜNLER GERİDE KALDI”

“Cumhuriyetimizi yaşatmak ve daha ileri taşımak için emek veren, ter döken herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak Cumhuriyet’e en büyük hizmetimizi vereceğiz. Küresel düzeyde oyun kuran bir devlet haline geldik. 3-5 milyar dolarlık manipülasyonla ekonominin çökertildiği günler geride kaldı. Artık her alanda kendi iradesini ortaya koyabilen bir Türkiye var. Türkiye 360 derece görüş açısına sahip bir ülke haline geldi. Milletle beraber hareket etmeyi prensip edinen anlayışın hakim olması halinde Türkiye’nin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdik.

“HATALARIMIZ OLMUŞTUR AMA ART NİYETİMİZ YOKTUR”

Bugüne kolay gelmedik. Vesayet odaklarının direnişinden darbe teşebbüslerine, sınırlarımızın tacizine milli birlik ve beraberliğimize yönelik tuzaklara kadar pek çok badireyle yüzleştik. Yüzümüzü kızartacak hiçbir durumla karşı karşıya kalmadık. Eksiklerimiz hatalarımız elbette olmuştur. Art niyetimiz, korkumuz, içten pazarlığımız asla olmadı. En karanlık bir gecenin bile sabahı olduğunu asla unutmadık. 15 Temmuz’da 16 saat sonunda darbecilere gereken dersi vermiş olduk. Silahların karşısında ölüme meydan okurcasına kardeşlerimiz de oldu. Türkiye’yi Suriye gibi, Irak gibi yapacaklarını sananlara cevabı inlerine girerek verdik.

“TÜRKİYE YENİ BİR İSTİKLAL HARBİ VERİYOR”

Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor ve zafere doğru adım adım yürüyor. Cumhur İttifakı olarak ortaya koyduğumuz performans parlamento içinde de kendini gösteriyor. Temennimiz daha ileri safhalara aynı şekilde yürümesidir.

“ENFLASYONDA TEK HANEYE ULAŞACAĞIZ”

Ekonomiyle ilgili çökerttik dediler bitti mi, battı mı? Faiz sürekli olarak iniyor, enflasyon geriliyor. En yakın zamanda enflasyonda ve faizde tek haneye ulaşacağız. Bunu başaracağız ki ekonomi rayına oturmuş olsun.

AK PARTİLİ VEKİLLERE KATILIM UYARISI

Parlamento çalışmalarımızda karar yeter sayısı noktasında grubumuzu darda zorda bırakmayın. Önce toplantı yeter sayısı, karar yeter sayısı. Aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız. Salı, çarşamba, perşembe Meclis’teki çalışmalarda sürekli bulunmamız lazım.

Artık hiç kimse Türkiye deyince Edirne ile Kars, Sinop ile Hatay arasında sınırlı bir coğrafyayı anlamıyor. Bu sadece devletimizin resmi sınırı. Gönüllerimizin sınırı ise tüm dünyayı kucaklayacak genişliğe sahiptir. Türk dendiğinde insanların gözlerinde bir sevgi, saygı, muhabbet ışıltısı görürsünüz. Bu büyük coğrafyada Türk bir medeniyetin adıdır. Bu büyük medeniyeti yeniden ayağa kaldırmanın çabası içindeyiz.

TERÖRE DESTEK VEREN AVRUPA’YA TEPKİ: YANLIŞ YAPIYORSUNUZ

Barış Pınarı Harekatı ile gördük ki karşımızdakiler bir asır önce ne hissediyorsa onu hissediyorlar. Görünüşte ne kadar gelişmiş olursa olsun içlerindeki ilkelliği her fırsatta ortaya koyuyorlar. Barış Pınarı Harekatı başladığından beri terör örgütü mensupları tarafından ülkemiz aleyhine 700’e yakın eylem gerçekleşti. Bu eylemler bunların ülkelerinde düzenleniyor. Ses var mı, yok. 79’u doğrudan bayrağımıza, camilerimize, vatandaşlarımıza yönelik şiddet içeriyor. 36 insanımız saldırılarda yaralandı. Terör örgütü yandaşları Avrupa devletlerinin himayesinde gerçekleştiriyor. Emniyet güçleri masumları korumak yerine karşı tarafın daha rahatça hareket etmesini sağlıyor. Yanlış yapıyorsunuz. Kendi ellerinizle beslediğiniz terör yılanı eninde sonunda sizi de ısıracaktır. Sokaklarınızda bombalar patlamaya başladığında yaptığınız yanlışı elbette anlayacaksınız. Sarı yelekliler sadece bir ülkede olmayacak, bütününde olacak. Gelin yol yakınken bu yanlıştan dönün.

YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Biz Türkiye olarak her türlü terörün üstesinden geliriz. Biz bin yıldır kesintisiz bir mücadele içindeyiz. Bunlar sadece sömürmeyi bilir. Siz sivilleri acımasızca katletmeyi bilirsiniz. Terör balonları bir gün mutlaka patlayacak. Biz her fırsatta ikaz görevini yaparak vicdani sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer ülkelerden beklentimiz teröriste terörist gibi masuma masum gibi davranmalarıdır. Yurt dışında bulunan tüm vatandaşlarımıza diyorum ki Türkiye daima yanınızdadır. Vatandaşlarımızın uğradığı saldırılar konusunda gereken her türlü girişimde bulunacak mutlaka hesap soracağız. Sadece Avrupa’da yaşayan 5 milyonun üzerindeki vatandaşımız birlik ve beraberlik içinde hareket ederek gücünü ortaya koyduğunda kendine çeki düzen vermeyecek hiçbir ülke yoktur. Bunlar askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Bir kız tekvandocumuz asker selamını çakıyor, bunlar korkuyor. Tablo bu. Onun için biz durmadan kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Selamımıza da ara vermeyeceğiz.

MÜNBİÇ’TEN YPG’Yİ TEMİZLEME SÖZÜNÜ ALDIK

Barış Pınarı Harekatı asla bir sürpriz değildir. Bu bir bölgeyi terörden temizleme harekatıdır. O kuşak 444 km. Tel Abyad-Resulayn arası kontrol altında. Bizim için yeterli mi değil. Tel Rıfat’taki teröristlerin temizlenmesi sözünü aldık. Münbiç’ten de YPG’yi temizleme sözünü aldık. Temizledik diyorlar. Silahlı kuvvetlerimiz takibi içinde. Bir diğer önemli adım da, Tel Rıfat’ın batısına doğru Kobani. Buranın da teröristlerden boşaltılması, kontrolümüz altına girmesi lazım. Buraya Suriyeli kardeşlerimiz girecek, gerçek sahipleri girecek. Ama yeter mi, yetmez. Rusya ile birlikte devriye çalışmasına başlayacağız. Sınırımızdan güneye doğru 7 km. derinlikte devriye çalışmasını sürdüreceğiz.

BATI HAREKATI DURDURMAMIZI İSTİYOR

Harekat noktasına gelince, Batı bu harekatı durdurmamızı istiyor. Hep sloganik; “Ne kadar kalacaksınız?” Ben de diyorum ki, siz ne zaman çıkıyorsunuz, onu söyleyin. Sen, beni Berlin’e çağırıyorsun, ben turist miyim, ne işim var orada? Samimi iseniz buyurun olayın yaşandığı yere gelin. Belki size sınırları da gezdiririz. En son dedik ki 3-4 Aralık’ta NATO liderler zirvesine gelince orada görüşmeleri yapabiliriz. Başkan Trump ile yaptığımız telefon görüşmesi ardından ABD’liler ülkemize bir heyet gönderdiler. Sonuçta 13 maddelik bir mutabakat metnini paylaştık. Harekatımıza 120 saatlik ara verdik. Maalesef hâlâ teröristler tarafından bölgede askerlerimize ve SMO’ya saldırılar devam ediyor. Muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelen saldırılara karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahasını genişteleceğiz.

“SON TERÖRİSTE KADAR TEMİZLENECEK”

Cuma günü Ruslar ile devriyeyi başlatıyoruz. Saldırılar sürerse kendi harekatımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Elimizdeki kazanımları güçlendirmeye bakacağız. Bu tür mücadeleler uzun solukludur. Bazen bize 30 km ötesindeki teröristler ne olacak diye soruyor, son teröriste kadar tamamı temizlenecek. Bölgemizde yarım asırdır ilmik ilmik işlenen büyük oyunu bozduk, bozuyoruz.

ABD’DEKİ YAPTIRIM KARARLARINA TEPKİ: TANIMIYORUZ

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki tasarılardan biri sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili. ABD kamuoyunda ülkemiz aleyhine oluşan hava kullanılarak geçirildi. Fırsatçılık yapıldı. Tüm dünyaya sesleniyorum bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Buna rağmen ülkemize atılan iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul edilmesinden üzüntülüyüz. Dedik ki, bu iş tarihçilerin işidir. Bu iş arkeologların işidir. Görevlendirelim onlar bu çalışmayı yapsınlar. Bu işe bir siyaset gömleği giydirilmesin. Arşivlerimizde 1 milyonun üzerinde belge var. Ermeniler bugüne kadar herhangi bir arşiv sunamadılar. Yok ki sunsunlar. Bal bal demekle ağız tatlanmaz. Suçlusun demekle bizi suçlayamazsınız. Bu adımı, bu kararı biz tanımıyoruz. ABD’ye sesleniyorum. ASALA 21 farklı ülkede Türk elçiliklerine yüzden fazla silahlı saldırı gerçekleştirdi, haberiniz var mı. 40’ın üzerinde temsilcimiz şehit oldu.

“ABD BİR FETÖ’YE MAHKUM OLACAK KADAR KÜÇÜLDÜ MÜ?”

Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen diğer tasarı ipe sapa gelmez iddialarla yaptırım talebiyle ilgilidir. Hiçbir tutarı olmayan bu tasarıyı da şiddetle reddediyoruz. ABD bir FETÖ’ye mahkum olacak kadar küçüldü mü? Kalkıp da 400 dönüm arazi tahsis ettiğimiz bu adamın Adalet Bakanlığımız 90 koli suç raiyası gönderdi. İnceleyin. Bakmıyorsunuz terörist başını ülkenizde saklıyorsunuz. Bu sizin özel olarak değerlendirme noktasında kullandığınız bir namivela mıdır. Bundan size bir fayda gelmez. Ya bunu bize teslim edeceksiniz, ya da bizden suçluların iadesi konusunda bir iade beklemeyin.

“ABD ZİYARETİ İÇİN HENÜZ KARAR VERMEDİM”

Öte yandan Erdoğan konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “13 Kasım’da ABD ziyaretiniz gerçekleşecek mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda henüz kararımı vermedim. Ama soru işareti var” şeklinde yanıt verdi.

MÜJDE MAZLUM KOBANİ Mİ?

Erdoğan’a “Yakında terörle mücadele ile ilgili müjdelerimiz olacak” şeklindeki yorumlarıyla ilgli olarak “O müjde terörist başı Mazlum Kobani midir?” sorusu yöneltildi. Bunun üzerine Erdoğan, “Niye acele ediyorsun. Bu işlerin haberi verilir mi? ABD haber vere vere mi geldi” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bir başka soru üzerine “Müjdenin ülkenin geleceğiyle alakalı” olduğunu söyledi.

B VE C PLANLARI

“Operasyonla ilgili B ve C planlarımız var dediniz” sözleri üzerine üzerine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda A planını uyguluyoruz. Devriyelerden sonra arazideki gelişmelere göre nerede ne gibi adımlar atılması gerekiyor, Aynel Arab, Münbiç’te beklenenler eğer yerine getirilmiyorsa buralarda B, C planlarına geçebiliriz.”

“PUTİN İLE HER AN GÖRÜŞEBİLİRİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Putin’le bir görüşmeniz olacak mı?” sorusuna ise “Her an olabilir, gelişmelere göre” diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim