Meteoroloji Genel Müdürlüğünce “kırmızı kod” uyarısının yapıldığı Mersin’de, sağanak nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Yaşananlar akıllara “Mersin’de okullar tatil mi” sorusunu getirdi.  Yaşanan bu olumsuz hava koşuluyla birlikte Mersinliler de valilikten açıklama beklerken, “Mersin’de okullar tatil olacak mı?” sorusunun da yanıtını araştırmaya başladı. Kent merkezinde, sabah başlayan sağanak, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Merkez Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçelerindeki bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Peki, Mersin’de okullar tatil olacak mı? Valilikten açıklama bekleniyor…

MERSİN’DE OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Mersin’deki sağanak ve fırtınalı hava koşulları vatandaşlar zor anlar yaşattı. Çocuklarını okula göndermekten tedirgin olan vatandaşlar, okulların tatil edileceği konusunda bir açıklama bekliyor. Bu nedenle, Çamlıyayla Kaymakamlığından yapılan açıklamada ilçede genelinde kar yağışının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 7 Ocak Salı ara verildiği bildirildi. Diğer ilçeler hakkında ise henüz bir tatil haberi gelmedi.

Mersin’de okullar tatil edilecek mi konusunda, diğer ilçeler ile ilgili henüz bir Valilik açıklaması gelmedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: 12 SAATTE METREKAREYE 140 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mersin genelinde sel felaketi yaşıyoruz. 12 saatte metrekareye 140 kilogram yağış düştü. Afete dönüşen yağış, ne yazık ki can kaybına da neden oldu. Geceden bu yana alandayız. Başta MESKİ olmak üzere ilgili tüm personelimizin cansiparane çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun.” ifadesini kullandı.

MERSİN’DE ARAÇ SU DOLU MENFEZE DEVRİLDİ! SÜRÜCÜ KAYIP

Mersin’in Mut ilçesinde su dolu menfeze devrilen otomobildeki bir kişi kayboldu.

Sürücüsünün adı henüz öğrenilemeyen 42 J 9555 plakalı otomobil, sağanak nedeniyle kayganlaşan zeminde virajı alamayarak su dolu menfeze devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine giden jandarma ekiplerinin kanaldan çıkardığı Ali Büyükgüdük, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Otomobilde Yunus Gök’ün de bulunduğu bilgisi üzerine kanalda arama yapan ekipler sonuç alamadı.

İş makinesiyle sudan çıkarılan araçta da Gök’ü bulamayan ekipler, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim