İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmü devam ederken Türkiye de mazlumların yarasına merhem olmak için girişimlerini sürdürüyor. Gazze sınırında düzenlenen “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nde yaralanan ve tedavileri için Başakşehir’e getirilen 7 Filistinli kahraman, Başakşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.

“FİLİSTİN’E VE FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas ile birlikte Filistinli yaralıları hastanede ziyaret etti. Başkan Kartoğlu, Başhekim Op. Dr. İdris Kurtuluş’tan kahramanların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Yaralılarla bir süre sohbet eden Başkan Kartoğlu, “İsrail askerileri tarafından hedef gözetilerek vücutlarının çeşitli yerlerinden vurulan Filistinli kardeşlerimizin tedavileri devam ediyor. Bizler hem Filistin’e hem de Filistinli kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

KİMİ AYAĞINDAN KİMİ GÖZÜNDEN VURULDU…

Filistinli yaralıların tedavilerinin yapıldığı Başakşehir Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Op. Dr. İdris Kurtuluş, Filistinli direnişçilerin gerçek mermilerle sakat bırakmak maksadıyla özellikle vurulduğunu, kiminin topuklarından kiminin gözünden hedef alınarak vücutlarında kalıcı hasarların meydana getirildiğini belirterek, “Terörist İsrail, gerçek mermiler kullanarak ve insanları sakat bırakmak amacıyla insanların üzerine özellikle ateş etmiş. 20’li yaşlarındaki bu gencecik insanlar belki de hayatları boyu yürüyemeyecekler” şeklinde konuştu.

PROTEZ GÖZÜ BAŞAKŞEHİR’DE TAKILDI…

22 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Dan ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail Devleti’nin başkenti” ilan etmesinin ardından düzenlenen protestolar sırasında İsrail askeri tarafından sağ gözünden vurulduğunu belirterek, “Burada her şeyin en güzelini gördük. Bana Türkiye’de yapay göz yapıldı. Her şey için minnettarım. En büyük hayalim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tanışmak” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEĞİ TÜRK MİLLETİNDEN GÖDRÜK”

Gazzeli 24 yaşındaki Ahmed Abu Alreesh de Gazze’deki “Büyük Dönüş Yürüyüşü”nde bacağından vurulduğunu ve Başakşehir Devlet Hastanesi’nde kendisi için yapılan protez ile çok daha iyi yürüyebildiğini belirterek, “Fizik tedavi sürecim iyi gidiyor. Gazze’deki zor günlerimizde En büyük manevî desteği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ve Türk milletinden gördük” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim