Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Batı Anadolu başta olmak üzere yurdun farklı bölgelerinde çıkan yangınlar, önceki tecrübelerin ışığında akıllara sabotaj ihtimalini getiriyor. İlgili ekipler, yanan “Ciğerlerimiz”i söndürmek için büyük gayret ortaya koyarken, başlatılan soruşturmalar neticesinde şüpheli şahıslar gözaltına alınıyor. Kamuoyu yangınlarda payı olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve piknik yasağı dahil her türlü önlemin alınmasını bekliyor.

DENİZLİ’DEKİ YANGIN ARAŞTIRILIYOR

Denizli’nin Bozkurt ilçesindeki İnceler Mahallesi Bayrak Tepe mevkisinde çıkan orman yangınına, Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Çal Orman İşletme Müdürlüğü ve Tekeçalı Orman İşletme Şefliğine bağlı 6 arazöz ekibi ve 20 yangın söndürme işçisi ile 3 helikopter müdahale etti. Sarp arazide etkili olan yangın, kontrol altına alındı. Yangınla ilgili konuşan Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, “ Yangını çok şükür tamamen kontrol altına aldık. Saatin 01.30 ve 3 farklı noktada çıkması, sıkıntılı bir durum olduğunu gösteriyor. Kasten yakıldığı şüphesi var. Jandarma ekipleri mahallenin giriş çıkışlarındaki güvenlik kameralarında inceleme yaptı. Gerekli soruşturma başlatıldı.” diye konuştu.

AYDOS’TAKİ DUMANLAR KORKUTTU

İstanbul’un Pendik ilçesi sınırlarında yer alan Aydos Ormanı’nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Yangın, arazözler ve havadan helikopter desteğiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Korkutan yangınla ilgili Pendik Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, toplam 1,6 hektar orman alanın zarar gördüğü yangını soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, yangının çıkış sebebiyle ilgili 1 şüphelinin gözaltına alındığı ve geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AYDIN’DA İKİ GÖZALTI

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi’nde 1 Ağustos’ta ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Bölgede yapılan inceleme ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda yangının başlangıç noktasının bir su kaynağının yanında olduğu tespit edildi. Su kaynağının olduğu yerde su boruları olduğunu ve yanında ateş yakıldığını gören ekipler, boruların M.B’ye ait olduğunu belirledi. Ekipler, M.B. ile oğlu H.B’yi gözaltına aldı.

Editör: TE Bilisim