AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hastane’ yalanı için tepki gösterdi. ‘Hükümet beceremiyor, Adana Belediye Başkanımız bin yataklı hastane yaptı’ diyen Kılıçdaroğlu’na cevap veren Çelik, “Halka dönük sorumsuzca açıklamalar ile tarihe geçecek bir ayıp” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun televizyon ekranındaki sözlerini hatırlatan Çelik, “Büyükşehir belediye başkanımız bir hastane yaptı, hükümet beceremiyor; diyor. Baktığımızda böyle bir hastane olmadığını gördük” dedi.

Çelik, ‘olmayan hastane’üzerinden hamaset yaptığını söylediği Kılıçdaroğlu için, “Orada bir fuar alanı var, perdelerle çevrilmiş sadece” dedi. Çelik, Kılıçdaroğlu’nun siyasi kariyeri boyunca gerçek dışı sözler ettiğini söyledi.

OLMAYAN HASTANE

‘Biz açtık, Cumhurbaşkanı yapamadı, biz yaptık’ sözleri hakkında Ömer Çelik, “CHP Sözcüleri çıktı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalanladı. Hastane yapılmadığı, afet için hazırlık yapıldığını söylediler. En büyük üzüntümüz vatandaşımıza yalan söylenmesi…

Bunun düzeltilmesini beklerken; 5 gündür devam ediyor, aynı yalan üzerinde ısrar ediliyor” şeklinde konuştu. Çelik, ‘hastane’ dedikleri yer için “Olmayan hastaneye olmayan ekipman yerleştiriliyor” diye konuştu.

Pandemi sürecinde uydurulmuş en büyük yalan’ diyen Çelik, CHP’lilerin millet gibi bir derdi olmadığını işaret ederek, “Kimsenin Adanalılara bunu yapmaya hakkı yok. Adanalılar hizmet edilmeye layıktır” ifadesini kullandı. “Adana’daki yoğun bakım doluluk oranı yüzde 13” diyen Ömer Çelik, “Hastane yapımına gerek yok” açıklamasında bulundu.

‘HASTANE SAYISI ADANA’YA YETER

Adana’nın ölümcül korona salgını ile mücadelesindeki kapasitesine değinen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “16 kamu, 16 özel hastane olmak üzere toplam 32 hastane, 2 de üniversite hastanesi; yani 34 hastanemiz var” diye konuştu.

Çelik, Adana’da 25 bin 500’e yakında sağlık personeli olduğunu belirterek, korona pandemisi karşısında fedakârca mücadele verildiğini belirtti. Çelik ayrıca bin 412 civarında yoğun bakım yatağı olduğunu dile getirdiği Adana’da 7 bin 197 civarında da normal yatak bulunduğunu işaret etti.

CHP Lideri’nin rakamları bilmeden hamaset yaptığının altını çizen Çelik, “Bu veriler ışığında; normal yataklarda yüzde 10, yoğun bakımda yüzde 13 doluluk var” dedi.

Editör: TE Bilisim