Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

İşgalci Sırbistan’ın faşist cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, ABD’nin başkenti Washington’da kendi ülkesi ile Kosova arasında varılan ekonomik normalleşme anlaşmasını ihlal etmek için kısa bir zamana ihtiyaç duydu.

Kosova Meclis Başkanı Vjosa Osmani, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’nin Türkiye’den Kudüs’te büyükelçilik açmaması için Kosova’ya baskı yapmasını istediği haberine tepki gösterdi.

Osmani Twitter’da yaptığı açıklamada, Vuiçiç’in Kosova’nın tanınmasına karşı kampanyayı durdurmak için Washington’daki Beyaz Saray’da imzalanan anlaşmayı ihlal etmesinin 24 saatten biraz fazla zaman aldığını belirterek, “Vuçiç’in Washington’da imzaladığı anlaşmanın 15. maddesinin ihlal etmesi 24 saatin biraz üzerinde sürdü. Anlaşmanın bu maddesi onları tanımaya karşı kampanyayı durdurmaya ve başkalarından Kosova’yı tanımama gibi resmi veya gayri resmi taleplerden kaçınmaya çağırıyor. Sırbistan için çok tipik bir durum.” ifadelerini kullandı.

VUÇİÇ’İN YİNE SÖZÜNÜ TUTMADI

Kosova’nın İsrail tarafından tanındığının duyurulması vesilesiyle, Vuçiç, Brüksel’deki görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Bakalım Erdoğan Hashim Thaçi ve Avdullah Hoti’ye ne diyecek? Başka bir Müslüman ülkenin İsrail’i tanıyacağını söylemek isteyen siyasi oyunları anlıyorum. Kosova’nın İsrail’i tanıması iyidir, ancak önce İsrail’in Kosova’yı tanıması ve ondan sonra Kosova işini yapsın.”

Sırbistan ve İsrail’in dost ülkeler olduğunu da sözlerine ekleyen Aleksanadar Vuçiç, “Onlar bizim dostlarımız, kardeşlerimiz ve umarım öyle kalırlar ve bir kez daha verecekleri kararı düşünmelerini rica ediyorum.”

Editör: TE Bilisim