Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerilim siyasetine asla tevessül etmeyerek, uzun ve ince yolu katedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, tekrarlanacak İstanbul seçimleri öncesinde Twitter’daki kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, “Her türlü gerilim siyasetine asla tevessül etmeyecek; demokrasiden, millî iradenin üstünlüğünden taviz vermeden uzun ve ince yolu kat edeceğiz” diyerek altı maddelik bir açıklama paylaştı. “İstanbul ile Ankara’yı biz aldık” diyen Erdoğan, belediye meclislerindeki çoğunluğun da kendilerinde olduğunu belirterek, iki şehirde kazananın “AK Parti” olduğunu söyledi.

“Başaramayacaksınız”

Muhalefet partilerinin tek hedeflerinin AK Parti’yi indirmek olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ama başaramayacaklar” dedi. AK Partililer’e sağlam durmayı öğütleyen Erdoğan, “Rabbimiz izin, milletimizin destek verdikçe; kutlu mücadeleyi sürdüreceğiz. Son dönemdeki sıkıntılarımızın hiçbiri tesadüfi değildir. Her şeyi her yerde konuşma noktasında, lüksümüz yok. Terör örgütlerinin arkasında neler var? Suriye’nin kuzeyinde YPG, PYD; PKK’nın uzantıları değil mi? En büyük desteği veren kim” diye sordu. Erdoğan, “Fırat’ın doğusunda terör hattını paramparça edeceğiz” dedi.

“Silinip gittiler”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 26. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kasteden Recep Tayyip Erdoğan, “Hepsi siyaset sahnesinden silindi” dedi. İstanbul’da seçimlerin yenilendiğini anlatan Erdoğan, “Milletvekili arkadaşlarım, değişik illerden belediye başkanı arkadaşlarım, hepsi ‘seferberlik’ ilan etmiş” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ‘ancak’ dedi ve şöyle devam etti: “Ama bakıyoruz birileri de farklı çalışma gayreti içinde… Güçlü yapıyı zayıflatma peşindeler… Bizden bir şey koparacağını zannedenler geçmişte de bu tür yollara başvurdular. Onlardan şu anda hiçbir şey kalmadı. Şimdi ana muhalefetin başındaki zatın önünde eğilenler var.”

Beştepe’de zirve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Beştepe’de ağırladı. Ankara’da ‘23 Haziran Seçimleri’ gündemi ile bir araya gelen liderler, yenilenecek seçimler dışında, ‘yeni askerlik sistemi’ üzerine de fikir teatisi yaptı. Saat 13.35’te başlayan görüşme; yaklaşık “40 dakika” sürdü. Ayrıca önceki gün Meclis’te kabul edilen askerlik sistemi düzenlemesi hakkında da değerlendirmelerde bulunulurken; Bahçeli’nin çekincelerini dinleyen Erdoğan’ın ‘profesyonel ordu’ uygulamasıyla amaçlarının ne ifade ettiğini anlattığı kaydedildi. Erdoğan’ın kazanımlar hakkında paylaşım yaptığı anlatıldı.

“Paramparça edeceğiz”

Muhalefet partilerinin tek hedeflerinin AK Parti’yi indirmek olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ama başaramayacaklar” dedi. AK Partililere sağlam durmayı öğütleyen Erdoğan, “Rabbimiz izin, milletimizin destek verdikçe; kutlu mücadeleyi sürdüreceğiz. Son dönemdeki sıkıntılarımızın hiçbiri tesadüfi değildir. Her şeyi her yerde konuşma noktasında, lüksümüz yok. Terör örgütlerinin arkasında neler var? Suriye’nin kuzeyinde YPG, PYD; PKK’nın uzantıları değil mi? En büyük desteği veren kim” diye sordu. Erdoğan, “Fırat’ın doğusunda terör hattını paramparça edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim