Doğu Anadolu’daki kar yağışı sonrası etkisini artıran soğuk hava yüzünden kapı kilitleri, süs havuzları ve bir nehir dondu, sürücülerin araçlarını soğuktan korumak için battaniye ile örttü.

Doğu Anadolu’da bir süredir özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum’da 22 mahalle ile Ardahan’daki 6 köye ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları ve belediye ekiplerince kapalı yolların açılması için çalışmalar sürdürülüyor. Her iki kentte, belediye görevlileri, yol ve kaldırımlarda kar küreme ile tuzlama çalışması yürütülüyor.

Yörenin en soğuk kentlerinden Erzurum’da kar yağışının ardından hava sıcaklarının da sıfırın altına düşmesi yüzünden süs havuzları buz tuttu, ev ve işyeri çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın alında 22 derece ölçüldüğü Ardahan’da yaşayanlar, soğuk hava dolayısıyla zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamayı tercih ediyor.

Binaların kapı kilitleri buz tuttu

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde de soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi

Havaların soğumasının ardından Sarıkamış’ta bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Ev, işyeri ve arabaların camları buz tuttu.

Binaların kapı kilitlerinin dahi buz tuttuğu Sarıkamış’ta bazı vatandaşların araçlarını branda ve battaniye ile örterek soğuktan korumaya çalıştığı görüldü.

Editör: TE Bilisim