Uluslararası Mezunlar Derneği’nin (TUMED) Uganda’daki faaliyetleri kapsamında kurulan Uganda Türkiye Mezunları Derneği’nin iftarında Müslümanlığı kabul eden ve geçtiğimiz günlerde gazetemizin ‘İftarla gelen hidayet’ başlıklı haberine konu olan Faruk, derneğin merkezinde çalışarak hem İslam’ı öğreniyor hem de davet çalışmalarına katkı sağlıyor.

DAVET ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Müslüman olmadan önce Joseph ismini taşıyan Faruk, Ramazan ayı başında katıldığı iftar programında bir arkadaşıyla birlikte İslamiyet’i kabul etmiş ve Faruk ismini almıştı. 21 Mayıs’ta bu hidayeti haberleştiren Diriliş Postası’na konuşan TUMED Uganda Genel Sekreteri Abubakar Lujja, Ramazan boyunca çeşitli etkinliklerle insanlara İslam’ı anlatmaya devam ettiklerini belirterek Faruk adını alan gencin de bu faaliyetlere katıldığını söyledi. Uganda Türkiye Mezunları Derneği’nin okul olarak tesis ettiği merkezde çalışmaya başlayan Faruk’un burada çalışırken yeni tanıştığı İslam dini hakkında bilgi edindiğini anlatan Lujja, Ramazan boyunca devam eden davet çalışmalarına da aktif olarak katılma fırsatı bulduğunu ifade etti.

YETİMLER İÇİN DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

Ramazan süresince yaptıkları çalışmalarla hem Müslümanlar’ı bir araya getirdiklerini hem de İslam dininin Uganda’da tanınması için çalıştıklarını anlatan Lujja, Türkiye’den ve diğer Müslüman ülkelerden gelecek yardımların kendileri için büyük fayda sağlayacağına vurgu yaptı. Dernek faaliyetleri kapsamında ihtiyaçlı Müslümanlara yapılan yardımların da söz konusu olduğunu ve çalışmaların Ramazan’dan sonra da devam ettirileceğini belirten Lujja, Müslümanlar arasında dayanışmanın önemine dikkati çekerek özellikle Türkiye’deki hayırseverleri desteğe davet etti. Derneğin kurmuş olduğu okul hakkında bilgi veren Lujja “Okulumuzda yaklaşık 214 öğrenci var, bunlardan 47’si yetim. Yetimlerimiz için burs vermek veya temel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kardeşlerimizin bize ulaşmasını istiyoruz. İsterlerse düzenli bir şekilde destek sistemi kurulabilir. Biz buradaki yetimlerimize yardımcı olmayı çok istiyoruz ama bu maalesef her zaman mümkün olmuyor. Çok kısıtlı imkanlarla çalıştığımız için bu konuda tüm kardeşlerimizin desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim