Doğu Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan ana güzergahlardan biri olan 13 köprü ve 6 tünelden oluşan Dereli Yolu ile Eğribel Tüneli tamamlandığında sürücüler iç bölgelere ulaşımdaki virajlardan kurtulacak, daha konforlu yolculuk yapacak.

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesi ve Sivas ile ulaşımını sağlayan güzergah üzerinde faaliyete geçirilecek Dereli Yolu Projesi’nde çalışmalar sürdürülüyor. Uzunluğu yaklaşık 25 kilometre olan yolun 6,5 kilometresi bölünmüş olarak inşa edilecek. Yol güzergahında toplam uzunlukları 5 kilometreyi bulan 6 tünel ile 1 kilometreyi bulan 13 köprü yer alıyor. Projenin toplam maliyeti ise 232 milyon lira.

Şebinkarahisar ilçesinde, kış aylarında 1 metreyi aşan kar kalınlığı, tipi ve fırtına nedeniyle 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi’ne inşa edilen Eğribel Tüneli’nin de tamamlanması, sürücüleri virajlı ve zor yollardan kurtaracak.

Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaşım konforu açısından köprü ve tünellerin önemine dikkati çekerek, “Amaç hem viyadük hem de tünel ile yolları biraz daha virajdan kurtarmak, daha hızlı ulaşımı sağlamak. Bu, maliyetleri hem artıran hem de inşaatı da uzatan bir proje ama başka da yol yok.” diye konuştu.

Dereli Yolu’nun maliyetinin 232 milyon liralı olduğunu dile getiren Karahan, projenin 2019 yılına kadar devam edeceğini kaydetti.

“Tünel 2017 yılında hizmete açılacak”

Eğribel Tüneli inşaatının ise çift yönlü olarak devam ettiğini anlatan Karahan, şöyle devam etti:

“O da tamamlandığında Şebinkarahisar ve İç Anadolu’ya bağlanma anlamında ulaşım çok rahatlayacak. Kışın şu anda da Eğribel Geçidi’ni aşabilmek sıkıntılı. Bu korkular do ortadan kalkacak. Yaz, kış Karadeniz’den İç Anadolu’ya rahatlıkla ulaşım sağlanacak. Tünel 2017 yılında hizmete açılacak.”

Editör: TE Bilisim