Zeljko Obradovic’in ayrılığının ardından başnatrenör olarak Igor Kokoskov’a imza attıran Fenerbahçe Beko, daha önce de Dyshawn Pierre, Edgaras Ulanovas, Johnathan Hamilton, Danilo Barthel ve Lorenzo Brown’a imza attırmıştı. Önümüzdeki sezon güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvayan Sarı Lacivertli yönetimi Kenan Sipahi’yi de kadrosuna dahil etti. Peki, Kenan Sipahi kimdir? Fenerbahçe’nin yeni transferi Kenan Sipahi kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

KENAN SİPAHİ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? BOYU KAÇ? FENERBAHÇE’YE Mİ TRANSFER OLDU?

Kenan Sipahi 26 Mayıs 1995 tarihinde Kosova’nın başkenti olan Priştine’de Celal Sipahi ve Bisera Sipahi’nin oğlu olarak dünyaya geldi. Kosova’da doğup orada büyümesine rağmen Türk kökenine sahiptir. 2006 yılının Haziran ayında 11 yaşındayken Bursa’da okuyan abisi Cengiz Sipahi’yi ziyaret etmeye giden ve ağabeyinin basketbolcu olan arkadaşının maçına giden Kenan Tofaş takımının salonunda birkaç tane şut atmaya kalkışınca yeteneği yöneticiler tarafından keşfedildi ve altyapıya katıldı. Kenan Sipahi 1.97 cm boyunda ve 88 kilodur. Gözleri kahverengi renktir.

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Kenan Sipahi basketbol kariyerine Türkiye Basketbol Lig’inde Tofaş takımıyla başladı. Ardından sırasıyla, Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Real  Betis formaları giydi.

Editör: TE Bilisim