Kosova’daki Sırp yetkililerin de katıldığı hükümet toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Vuçiç, bağımsız bir devlet olarak tanımadıkları ve hala kendi toprakları olarak gördükleri Kosova’daki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Faşis zihniyetini terk edemeyen Sırp lider, Kosova’da yaşanan son gelişmelerden endişe duyduklarını belirterek, “Arnavutlar, bizim yetkimizde olan elektrik şebekesini zorla ele geçirmeye çalışıyor. Ayrıca, 28 Kasım Arnavut Bayrak Günü’nde Kosova Ordusu’nun resmen kurulacağına dair haberler var. Bu, tüm uluslararası anlaşmalara karşı gelmektir” ifadelerini kullandı.

İSTİKRARI VE BARIŞI KORUMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAKMIŞ

Kosova’da yaşanan son gelişmelerden sonra iki ülke arasındaki diyalog sürecinin de anlamının yitirdiğini söyleyen Vucic, halkın birliğine ve gücüne hiç olmadıkları kadar ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Vucic, Sırbistan ve Sırp halkına olabileceklerden endişe duyduğunu kaydederek, “İstikrar ve barışı korumak için elimizden geleni yapacağız, ancak Sırp nüfusunu tehdit edenlere izin vermeyeceğiz” dedi.

Kosova’da yaşayan Sırplara ordu kurulması fikrini desteklememeleri çağrısında bulunan Vuçiç, Kosova ordusunun Sırpları birbirine düşürmek için kurulmak istendiğini ileri sürdü. Sırbistan’dan 10 Şubat 2008’de ayrılarak tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova, bugüne kadar 116 ülke tarafından tanınan Sırbistan, Kosova’yı hâlâ kendi toprağı olarak görmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim